Home InfoHronika Četvrti put zabranjen rad vlasniku staračkih domova

Četvrti put zabranjen rad vlasniku staračkih domova

by redakcija

Inspekcija socijalne zaštite danas je po četvrti put zabranila rad i pružanje usluge socijalne zaštite domskog smeštaja odraslim i starijim licima Goranu Rakiću iz Smedereva.

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja saopštilo je da su Goranu Rakiću prethodne tri zabrane izrečene za pružanje usluge u objektu "Vila Iris Prima" u Goričkoj broj 12 u Smederevu, a poslednji inspekcijski nadzor realizovan je 10. avgusta ove godine, prenosi Tanjug.

Inspektori su tada konstatovali da se na smeštaju, u krajnje neadekvatnim uslovima, nalazilo 18 starijih korisnika, uglavnom teže pokretnih i sa znacima demencije.

Nakon izricanja zabrane rada i roka za iseljenje korisnika, inspektori socijalne zaštite su obavestili i druge relevantne inspekcijske službe radi postupanja u okviru njihovih nadležnosti.

Nakon isteka roka za postupanje inspektor socijalne zaštite je izvršio kontrolni pregled u objektu "Vila Iris Prima" i konstatovao da je ispražnjen, ali je postupajući po drugoj prijavi MUP-a Smederevo, u saradnji sa njima, izvršio nadzor u objektu u Crnogorskoj ulici, broj 8 u Smederevu, i utvrdio da se radi o istom ilegalnom pružaocu usluge smeštaja i o istim korisnicima koje je izmestio iz objekta u Goričkoj.

Kako je Rakić i ovog puta odbio da inspektoru da podatke o korisnicima na smeštaju i o osobama koje su ih smestile u dom, inspektori MUP-a su mu oduzeli telefon i pozvali kriminalističku policiju radi preduzimanja mera iz njene nadležnosti.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uključilo je Centar za socijalni rad Smederevo za slučaj da bude potrebno hitno zbrinjavanje korisnika iz ovog objekta, a obavestiće i nadležnu službu hitne pomoći.

Inače, protiv Rakića je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već dva puta podnosilo krivične prijave zbog neovlašćenog obavljanja delatnosti i izlaganja opasnosti korisnika na smeštaju, o čemu još nema povratne informacije od nadležnog tužilaštva.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!