Home Info Izlaznost na referendum u 14 sati 5,58 odsto

Izlaznost na referendum u 14 sati 5,58 odsto

by redakcija

Na referendum da li graditi rafineriju za preradu sirove nafte u Smederevu se do 14 sati izjasnilo 5.433 građana što je 5,58 odsto glasačkog tela.
 
„Prema poslednjim podacima sa glasačkih mesta u 14 sati, ukupno je izašlo 5,58 odsto građana. Najslabija izlaznost je na glasačkom mestu u gradu na glasačkom mestu Slavija pet, 1,5 odsto a u selima je najmanja izlasnost u Radincu dva, 1,3 odsto“ rekla je agenciji Beta predsednica referendumske komisije Vesna Kolarić.
 
Ona je dodala da je najbolja izlaznost u selu Kulič 14,1 odsto pa Badljevica sa 12 odsto.
 
Za glasanje na referendumu jutros je u 7,00 u gradu otvoreno 78 glasačkih mesta. Pravo glasa na referendumu ima 97.366 gradjana sa prebivalištem u Smederevu.
 
Da bi referendum uspeo potrebno je da se izjasni 48.684 gradjanin. U slučaju da ne izađe potreban broj glasača tada će se skupština odlučiti da li će se graditi rafinerija u Smederevu.
    
U okružnom zatvoru u Smederevu od 32 zatvorenika i pritvorenika sa prebivalištem u tom gradu na referendum je izašlo 17 građana dok 15 nije želelo da glasa.
 
Referendum je organizovan na inicijativu opozicionih stranaka u Smederevu – Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i koalicije Za bolje Smederevo koji su sakupili dovoljan broj potpisa da bi se održao referendum.
 
Rafineriju u industrijskoj zoni Smedereva treba da gradi američko-holandska kompanija Komiko oil na površini od 120 hektara, koji se izdaju u zakup na 99 godina,  
 
Stranke na vlasti DS, SPS, NS, SDDS i Pokret za Smederevo podržale su u skupštini izjašnjavanje na referendumu ali svoje članove i simpatizere pozivaju SMS i elektronskim porukama da ne izađu na glasanje.
 
(Kraj) msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!