Home InfoČitaoci pišu Čemu služi parking servis do 20 do 3

Čemu služi parking servis do 20 do 3

by Redakcija

Kada imate neki problem u društvu u kome živite, normalno je da postoje institucije i organizacije (društvene) koje će određeni problem da reše, jer im je to posao. Ne samo da im je posao, već im je obaveza i dužnost, jer za to dobijaju novac. Naš novac. Novac poreskih obveznika.

Međutim, u Smederevu stvari ne funkcionišu najbolje.
Sada ćete mi reći ih kao da si izmislio toplu vodu. Svi to znamo. Da znamo, ali da li je to normalno?

Evo sami procenite.

Krećete na posao ili po dete u vrtić ili imate zakazano kod lekara, ili vam je dete palo i polomilo ruku i jurite u hitnu, ili vam je neko imao srčani udar….možemo i gore razloge da navedemo…. ulazite u garažu, startujete automobil, otvarate vrata od garaže ali se neki „stručnjak“ parkirao ispred. Vi ne možete da prođete, ne možete da pomerite auto… Šta radite?

Zovete saobraćajnu policiju, oni kažu šaljemo ekipu odmah. Prođe 20 minuta pozovete ponovo, ekipa je kod Tvrđave, nakon još 15 minuta nema nikog….i onda nakon školskog časa evo ga! Mislite stiže rešenje.

Vi kasnite, idemo redom…. kasnite na posao ili kasnite po dete u vrtić, ili niste otišli na pregled kod lekara na koji ste čekali mesecima (jer nam je zdravstvo „odlično“), ili dete vrišti jer mu je ruka polomljena, ili šta je sa onim sa srčanim udarom? Taj neko je možda tvoj otac, majka…

No vratimo se realnosti.

Nakon 40 minuta od prvog poziva, dolazi policijski službenik, koji fotografiše automobil, i sasvim pristojno objašnjava da Parking servis ne radi, i on ne može ništa da uradi. Jer „oni“ rade do 14:40 (iliti po srpski do dvedest do tri).

Napisaće mu kaznu i staviće ga u proceduru?! A auto? On ostaje tu! Do kad…pa do sutra..ili prekostra…ili dok prođe vikend….šta on zna on ne radi čovek u parkingu.

Alo, rođaci?

PARKING SERVIS NE RADI U 15:30h???
Prijatelji pa kad radite? Pre podne? Po podne se ne voze automobili? Ne?

Odete na sajt parking servisa (o sajtu i o finansiranju i ostalim stvarima ove eminentne ustanove ćemo nekom drugom prilikom, sa sve dokaznim materijalom) tamo lepo piše Direkcija radi od 7-15h a info centar, prijave i reklamacije od 8-20h – na telefonski broj se naravno niko ne javlja. Što bi?

Kome da reklamiram koga da zovem upomoć?

I šta onda biva?

Zaključujemo da policija nema mehanizam da vas oslobodi, već možete biti zarobljenik svakog ko ne ume da se parkira propisno, ili je jednostavno bahat. Zaključujemo da Parking servis služi da nosi automobile selektivno, sa selektivnih mesta i lokacija u gradu. Zaključujemo da Parking servis ne radi puno radno vreme, odnosno ne radi onoliko koliko im piše na sajtu. Zaključujemo da nisu organizovani i da ih očigledno to ne zanima….

Ali zato pretpostavljamo da redovno primaju platu, pretpostavljamo da ako „znaš čoveka“ možemo da te ne odnesemo, prepostavljamo da se parking naplaćuje na maestima za koje nemaju pravo, pretpostavljamo da se mesečne parking karte „završavaju“ onima koji nemaju mesto prebivališta u tim ulicama….. svašta još pretpostavljamo…. ali to nije sada ni bitno.

Samo zamislite da ste vi glavni akter ove priče.

Da li je normalno da zbog nečije bahatosti ili neznanja vi izgubite posao, zdravstveni pregled (od koga vam možda život zavisi), dete da vas čeka ili da onaj sa srčanim udarom ne preživi…. (daleko bilo)…. uvek taj neko možeš biti baš TI!

Možda sve ovo i nije istina a možda je i više od toga.

Slične vesti

3 comments

Sns-Uroš (Nejaki) 27.09.2023 - 18:55

Ja to kulturno lepo Zarežem ključem koliko god da mogu ,izlomim retrovizor,iščupam oba brisača i učinim što veću štetu koliko god mogu a da me ne vide. Pa neka se parkira sledeći put i neka se bahati koliko mu je volja. A obožavam kad su neki džipovi u pitanju ili skuplja kola,pogotovo na trotoarau kad ne mogu ni sa bebom da prodjem. Pozdrav za bahate. Srećno vam kod limara.

Reply
Ivan 01.10.2023 - 06:22

Ma da li je moguce, pa da li mi imamo sansu da se suocimo sa bilo kakvim problemom. Kao da zivimo u sumi, pa nam sledi borba za zivot gde samo jaci opstaju (u nasem slucaju bezobrazniji), jer kulturan covek ce se nervirati dok ovi ostali ce se parkirati na sred ulice da bi popili kafu u kaficu.

Reply
Perverzni traktorista 18.11.2023 - 10:13

Kako su na autu BG table može se pokušati sa Beogradskim parking servisom . Oni rade do 20 h . Većini ljudi u gradu koji je davno tesan za parkiranje definitivno ne treba auto tako da bi trebalo staviti na papir trošak oko auta i opciju da kada ti zatreba uzmeš taksi .

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!