Home Info Čemu služi a još i ne radi?

Čemu služi a još i ne radi?

by redakcija

Smederevo je u poslednje vreme postalo, verovatno, jedan od vodećih gradova po neverovatnim saobraćajnim odlukama. Setite se samo postavljanja ležećih policajaca, čak devek na udaljenosti od 3 kilometara (na glavnom putu na izlazu iz grada), onda neobezbeđenim pružnim prelazima (čak pet od Radinca do centra grada), raskrsnicu na obilaznici nećemo ni pominjati kao ni rupe, nedostatak znakova i tako dalje.

Ono što je našim sugrađanima bilo interesantno (nekoliko njih nam je skrenulo pažnju na to i poslalo fotografije) jeste semafor na raskrsnici Knez Mihajlove i Karađorđeve. Naime, od pre par meseci tu je postavljen semafor za uslovno desno (iz Knez Mihajlove). Semafor je radio dan dva i onda isključen.

Svako ko je bar nekoliko puta prošao automobilom tuda (ne mora biti saobraćajni inženjer) , zna da je apsolutno nemoguće staviti tu uslovno desno svetlo zbog gužve i velike frekventnosti automobila u oba pravca.

Sve jedno, semafor je kupljen, postavljen, očigledno posle par dana je shvaćeno da nema nikakvu poentu i smisao i sad nam tu stoji kao ukras.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!