Home Info Bronza za pionire KK Basket In-a iz Smedereva u BiH

Bronza za pionire KK Basket In-a iz Smedereva u BiH

by redakcija

“Ko nema prijatelja, živi tek upola” – N.Bonaparta;

            Učešćem na VI Medjunarodnom turniru prijateljstva, u organizaciji KK “Vogošća” iz Vogošća (BiH), ekipa pionira Kluba KK Basket IN iz Smedereva, vratila sa sa peharom i bronzanim medaljama, za rezultat trećeg mesta.

            U konkurenciji sa ekipama KK “Konjic” iz Konjica (BiH), KK “Jelenje” Dražice – Rijeka (RH) i ekipom domaćina KK “Vogošća” iz Vogošća – ekipa pionira KK Basket IN iz Smedereva, zauzela je treće mesto.

            Kuriozitet ove ekipe je u tome, što ovim takmičarima je to bila, tek, treća utakmica, od početka njihovog treninga, jesenas, 2010.godine

            Vredno je ovde istaći hrabrost i spremnost dečaka, ali i jedne devojčice u ekipi, da se bez utakmica iza sebe, smelo predstave u BiH i to na medjunarodnom turniru, sa ekipama koje reprezentuju svoje republike i gradove. Oni su, sigurni smo, dostojno reprezentovali Srbiju i Grad Smederevo: M.Mihajlović, V.Arsić, A.Petrović, J.Gavrilović, Dj.Petrović, N.Kojić, Jelena Gavrilović, M.Koprivica, M.Todosić, N.Golubović, L.Vasić i J.Nikolić ! Trener, Nenad Ilić!

            U ovoj informaciji ne želimo da bilo koga od takmičara posebno ističemo – bilo da je reč o oceni ličnog zalaganja, pokazane igre na parketu, poentiranja… već nam je namera da rezultat ovih mladih i budućih košarkaša saopštimo javnosti kao osobinu kolektivnog zalaganja i truda svih njih, ali i volje za dokazivanjem, za pobedama – za koje, ne sumnjamo, u njihovoj budućnosti, da će ih sve više i biti.

            Kao što i priliči ljudima, posebno onima koji se bave ili su uključeni u sport, da su i široka srca, tolerantni, da su druželjubivi, da su spremni na saradnju sa svima – koji prijateljski pruže ruku saradnje, te da i žive pun svoj život – za razliku od drugih, koji nisu u toj poziciji, koji nemaju svoje sportske prijatelje.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!