Home InfoSport Medalje na Prvenstvu Srbije na veslačkim ergometrima u Subotica

Medalje na Prvenstvu Srbije na veslačkim ergometrima u Subotica

by Redakcija

Ovogodišnje državno prvenstvo na ergometrima, održano u Subotici, okupilo je predstavnike iz 19 klubova sa blizu 450 takmičara u svim kategorijama. Prvo zvanično takmičenje ove godine pokazalo je da su veslači Smedereva odlično radili tokom pripremnog perioda. Osvojene su tri zlatne, srebrna i tri bronzane medalje. Na sve to idu i dva zlatna odličja u konkurenciji veterana.

Prvaci države za 2022. godinu na ergometrima postali su Milica Mladenović u konkurenciji juniorki i Jovana Vučić i Lazar Živanović u kadetskoj konkurenciji. Jedino srebro pripalo je u dublu Anđeliji Petrović i Teodori Radulović. Bronzani su postali Aleksandar Filipović u seniorskoj konkurenciji, Teodora Stevanovska kod lakih seniorki i pionir Dušan Ilić. Nikola Otašević je u svojoj konkurenciji veterana bio dominantan, kao i Stefan Stojaković u kategoriji veterana od 36 do 40 godina.

„Prezadovoljan sam ostvarenim. Ja sam očekivao tri zlata i to donosimo iz Subotice. Oni od kojih se to očekivalo su dobro odradili pripreme i to se pokazalo na šampionatu. Aleksandar Filipović je bio treći i to je odličan rezultat . Ovim takmičenjem je završena zimska sezona priprema i sada slede završne pripreme za izbornu regatu za izbor posada koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu za juniore 21. i 22. maja u Sabaudiji u Italiji. Zbog toga, najverovatnije, nećemo učestvovati na tradicionalnoj regati Kroacija open u Zagrebu koja je desetak dana pre izbornih trka za sastav juniorske reprezentacije“ – rekao je po povratku u Smederevo Luka Đorđević.

Po kalendaru Veslačkog saveza Srbije, prvo naredno takmičenje u našoj zemlji biće prva regata Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige na programu je 2.aprila.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!