Home ZanimljivostiPutovanja ZANZIBAR – Afrički dragulj Indijskog okeana

ZANZIBAR – Afrički dragulj Indijskog okeana

redakcija

Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu i nalazi se tik uz istočnu obalu Afrike, a sastavni je deo Tanzanije.

Tanzanija je nesumnjivo najzanimljivija zemlja u Africi, kada je u pitanju turizam, ne samo zbog toga što se nalazi na Jezerskoj visoravni, već i zbog tropskih šuma, safarija, kao i izlaza na Indijski okean. Ostrvo Zanzibar u potpunosti predstavlja svet za sebe…

U prevodu reč Zanzibar znači "zemlja crnaca". Svedočanstvo o bogatoj istoriji čuva se i danas, u glavnom i jedinom gradu koji postoji na ovom ostrvu, Stoun Taunu (Stone Town). Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih dve stotine godina i predstavlja kulturni centar.

Ostrvo je građeno pretežno od koralnih krečnjaka, tako da vas fascinantni reljefni oblici neće ostaviti ravnodušnim. Ovo je idealno mesto za odmor tokom čitave godine, jer prosečna temperatura u januaru iznosi oko 28°C, a u julu oko 23°C.

Ljubiteljima vodenih sportova Zanzibar takodje ima šta da ponudi. Površinsko ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim "garaua", kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onog u čemu možete uživati. Naravno, od svega posebno treba izdvojiti ronjenje, jer Zanzibar predstavlja jednu od najatraktivnijih destinacija na svetu, kada je ovaj vodeni sport u pitanju.

Izvor: LuxLife

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!