Home Zanimljivosti Psi koji obožavaju mačke

Psi koji obožavaju mačke

redakcija

Iako je opšte poznato da psi i mačke ne gaje međusobne simpatije, ipak postoje neke vrste pasa koje na mačku ne gledaju kao na smrtnog neprijatelja.

 

Bišon frajs 

Oni su razigrani, veseli i nežni. Ove pse lako je naučiti na suživot sa mačkom, čak i ako se upoznaju u kasnijem životnom razdoblju. Osim ako vaša mačka nije od onih agresivnijih. U tom slučaju pripazite, jer upravo mala vrsta kao Bišon često bude žrtva mačjih kandži. 

Japanski španijel 

Rasa koja je uzgojena da bude prajitelj bogatih dama i kineske aristokratije. Odan je čoveku do te mere da bez pogovora prihvata i njegovu mačku. Prilagodljiv je na sve uslove, od mirnih porodica do onih aktivnijih sa mnogo dece, ali i mačaka. 

Škotski ovčar 

Izuzetno odani i jako inteligentni ovi psi slušaju baš svaku naredbu, čak i onu koja kaže "ne trči za mačkom". Pri susretu sa manjim vrstama, uključujući i mačke, strpljivi su i pažljivi, posebno ako prvi susret nadgleda njihov vlasnik kako bi osigurao da se svi pristojno ponašaju. 

Kineski kukmasti pas 

Ovaj maleni pas zanimljiv je jer nema dlaku ali ima sjajnu osobinu. Lako ga je voleti, a i on brzo postaje odani prijatelj svih ukućana, uključujući i mačke. Kako je po prirodi plašljiviji verovatno ćete više morati da brinete da mačka ne bude gnjavator u ovoj priči. 

Bostonski terijer 

Ova rasa nastala je 1891. u Bostonu u vreme Građanskog rata kao borbeni pas, a kasnije je postao poznat kao bostonski terijer. Ovi psi poseduju visoku inteligenciju i odlučnost pa ih je lako istrenirati, a sa mačkama su pravi drugari, uvijek im daju dovoljno prostora i nikada ih neće juriti. 

Kavalir King Čarls španijel 

Ime je dobio po engleskom kralju Čarlsu II koji je uvek imao jednog u svojoj pratnji. Ove pse je lako naučiti trikovima, poslušni su, a maziće se sa svima koji se nađu u njihovoj blizini. Izuzetno su skloni malim stvorenjima, što naravno uključuje i mačke. S vremenom oni sa mačkama razviju odnos međusobnog uvažavanja, a ukoliko je mačka prva bila u kući lako je moguće da će ona šefovati nad ovom rasom.

Izvor: index.hr

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!