Home Info Anđeli Radojičić dve srebrne medalje

Anđeli Radojičić dve srebrne medalje

by redakcija

Na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B razvojnom programu, za strelce do 18 godina, koje je održano juče u Nišu, medaljama se okitila Anđela Radojičić, u disciplini standardna vazdušna puška. Sa 396 krugova Radojičićeva je osvojila srebrne medalje i u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki. Sa krugom više od naše strelkinje, u obe kategorije, pobedila je Anja Knežević iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. Bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja, sa 391 krugom, osvojila je Ljiljana Cvetković iz SK „Niš 1881“, dok je u kategoriji mlađih juniorki treće mesto pripalo Milici Ristić iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca, koja je imala isti rezultat kao naša takmičarka, ali slabiju poslednju seriju. Druga predstavnica „Smedereva“ u istoj disciplini Ivona Bojić, sa 376 krugova, bila je 15. u kategoriji kadetkinja. Takmičile su se 33 kadetkinje, a u objedinjenoj kategoriji sa mlađim juniorkama 46.

Malo sportske sreće nedostajalo je Lazaru Subotiću da se istim oružjem u kategoriji kadeta okiti medaljom. Subotić je imao 576 krugova, koliko i trećeplasirani Dimitrije Stefanović iz SK „Kikinda“, ali i bolju poslednju seriju od našeg strelca, pa mu je zato i pripala medalja. Drugo mesto zauzeo je Uroš Aleksić iz „Čika Mate“ sa 580 krugova, a zlatnu medalju osvojio je Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 589 krugova. Takmičilo se 17 kadeta.
Standardnim vazdušnim pištoljem u kategoriji kadeta naš Luka Milivojević sa 508 krugova plasirao se na 14. mesto. Takmičilo se 30 kadeta.

Četvoro naših strelaca su u prvom kolu osvojili bodove za Finale kupa Srbije: Dušan Bojić u kategoriji mlađih juniora vazdušnim pištoljem i Natalija Tasić u kategoriji mlađih juniorki vazdušnom puškom, Luka Milivojević i Petar Kostić i u kategorijama kadeta i mlađih juniora, a sada su im se pridružili i Anđela Radojičić (kadetkinje i mlađe juniorke) i Lazar Subotić (kadeti).
Treće kolo kupa održaće se polovinom martu u Beogradu, dok će se najbolji okupiti u Smederevu, na finalnom takmičenju krajem marta.

Pre ovih nastupa mlade smederevske strelce očekuje nastup i na Prvenstvu Centralne Srbije u B programu, u nedelju 1. marta, na vazdušnom strelištu Sportskog centra „Čair“ u Nišu, dok će se državno prvenstvo održati na našem strelištu u Smederevu, 21/22. marta.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!