Home Uncategorized Zlato Milici Mladenović uz oboren državni rekord

Zlato Milici Mladenović uz oboren državni rekord

redakcija1

U subotu je održano, jubilarno, 30. državno prvenstvo na ergometrima. Veslački klub Smederevo nastavlja sa kontinuitetom osvajanja medalja na prvom zvaničnom takmičenju u novoj sezoni.

U konkurenciji 19 klubova sa 428 takmičara predstavnici VK Smederevo zauzeli su treće mesto sa 44 bodova. Prvo mesto pripalo je Partizanu (126,72 bodova), a drugo Crvenoj zvezdi (96,28 bodova). Smederevskim veslačima pripala su tri zlatna odličja, od kojih je svakako najznačajnije zlato Milice Mladenović u konkurenciji kadetkinja uz oboren državni rekord star 21 godinu. Ona je odveslala 2000 metara za 7,20 minuta, dve sekunde brze od Jelene Đukić koja je 2000. godine veslala 7,22 minuta.

Odličan rezultat u konkurenciji seniora B ostvario je Marko Torbica koji je trijumfovao u vremenu 6,14 minuta, a do zlata u dominantom stilu stigao i pionir Jovan Marković koji je deonicu od 1000 metara izveslao za 3,15 minuta, čak 15 sekundi brže od drugoplasiranog.
Osvajanju trećeg mesta u generalnom plasmanu doprineli su Konstantin Šujić i kadet Lazar Živković zauzimanjem četvrtog mesta u svojim kategorijama.

Iako je prvobitno planirano da se Ergometrijada održi u Kristalnoj sportskoj dvorani u Zrenjaninu, zbog mera predostrožnosti i zaštite sportista od moguće zaraze koronavirusom, Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije je doneo odluku da se ove godine takmičenje organizuje po klubovima, čime bi se efikasnije sprovele mere zaštite od kovida-19. U tom smislu ovo će biti prva on-line ergometrijada. Srbija nije pionir u ovome, jer se širom sveta zbog pandemije koronavirusa ove godine ergometrijade organizuju na isti način.

Pre dve godine VK Smederevo je bio sveukupni pobednik prvenstva Srbije na ergometrima, a prošle godine su bili vicešampioni.

 

Izvor:VK Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!