Home InfoDruštvo Zlatna svadba za 12 parova

Zlatna svadba za 12 parova

redakcija

Dvanaest parova iz Smedereva, venčanih 1969. godine, proslavilo je zlatnu svadbu. Uz svadbenu tortu i muziku, evocirali su uspomene i otkrivali tajne pola veka dugog bračnog života.

Pre pola veka, krenuli su hrabro kroz život, pun ljubavi, nekad i nedaća, ali i velike tolerancije. Evica i Velimir Paunović iz Smedereva proslavili su pedesetogodišnjicu braka zajedno sa drugim parovima koji su se te 1969. takođe, jedni drugima obećali za ceo život.

"Mi smo se dopisivali, porukice na papiru, nema mobilnog, nema fiksnog. Prolazilo je vreme, hvala Bogu u slozi i ljubavi, i evo nas sada ovde", kaže Evica Paunović.

"Dobrotom, razumevanjem, zajedno dišemo jedno za drugo", kaže Velimir Paunović.

Slavljenici su nam otkrili, da je za dugovečan brak, pored ljubavi, potrebna je i međusobna tolerancija.

"Poštovanje, razumevanje, briga jedno za drugo", dodaje Evica Paunović.

"Negujte ljubav, i neka ljubav traje što više, a zlatne svadbe i vi pravite, i neka vam starost na mladost miriše", kaže Branka Dabić Tirnanić.

Crveni krst u Smederevu, već 24. put organizuje proslavu zlatne svadbe, a kako kažu, njima ovakva okupljanja, mnogo znače.

"Kad mi kažemo da ćemo nešto da slavimo, oni jedva čekaju kada ćemo da se okupimo, da se vide i da se sete ne samo mladih dana, nego i ovih starih, svi su ih već zaboravili skoro", navodi Miroslav Rašić.

Ono što naše starije sugrađane brine, jesu sve češći razvodi braka. Zaključuju da je u njihovo vreme ipak bilo drugačije, i zato su, kažu i opstali tako dugo.

tekst: Ana Pendić Stanković
foto: pasja1000 from Pixabay 

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!