Home ZanimljivostiPutovanja Zemlja bele divljine

Zemlja bele divljine

by redakcija

 

Antarktički slojevi belog snega su primamljiv spoj svega i apsolutnog ništavila…
 
Poseta zemlje bele divljine će vas jednostavno ostaviti bez daha. Sa ledom, snegom i vodom svuda okolo, Antarktik je prosto očaravajuć. Netaknute prirodne lepote Antarktika privlačile su turiste kroz vekove. Ako ste ljubitelj prirode, poseta ovom kontinentu će vam doneti iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života.
 
Prošli su dani kada su samo ljubitelji avantura bili oni koji su se usudili da dostignu zemlju pingvina. Dolazak tamo više nije komplikovan i težak koliko je nekada bio. Prelazak Južnog Okeana bez ikakvog kopna na vidiku će biti fantastično iskustvo za vas.
 
Veličanstvene planine, ogromne ledeni glečeri probudiće u vama osećaj čuđenja i strepnje u isto vreme. Ako želite da osetite punu veličinu prirode, poseta Antarktiku je obavezna.
 
Najinteresantnija činjenica o ovom kontinentu je da nikad nije imao domorodce. Kao rezultat divlji život Antarktika je i dalje bez straha od posetilaca. Sve što možete očekivati da vidite su nezainteresovani zevovi pingvina i slatkih foki.
 
Iako ljude iz celog sveta uglavnom privlači u neku ruku zastrašujuća lepota ove zemlje, postoji nekoliko interesantnih aktivnosti kojima možete da se bavite dok istražujete ovu misterioznu zemlju a to su ledeni ribolov ili na primer sankanje.
 
Ipak, priča o istraživanju antarktičkog tla je dostojna, i nijedna poseta nije potpuna bez razmišljanja o herojskom podvigu Shackeltona ili posetu njegovog počivališta u Južnoj Džordžiji. Maslinova grančica međunarodne saradnje, antarktičko nasleđe je jedno od trajnih prirodnih lepota i obnovljenog naučnog značaja. Bilo da istražujete napuštenu stanicu za lov na kitove ili plovite kroz kanale oivičene glečerima, nemoguće je zaboraviti samu veličinu i značaj ove ledene teritorje. S obzirom da je putovanje do Antarktika često dugo i izazovno, kaže se da je posetu Antarktiku potrebno zaslužiti. Ipak, nagrada je neprevaziđena.
 
 
D.Ć.

Izvor: LuxLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!