Home InfoDruštvo Železara Smederevo donirala kompjutere Gimnaziji u Bačkom Petrovcu

Železara Smederevo donirala kompjutere Gimnaziji u Bačkom Petrovcu

redakcija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš i ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji Dagmar Repčekova prisustvovali su uručenju donacije gimnaziji "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu koju je obezbedila kompanija HPK Management d.o.o.

– Ovo je jedna od najstarijih i najuglednijih gimnazija u Vojvodini odnosno Srbiji, a to znam i iz ličnog iskustva, i ona je pravi primer dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa.

Takođe, naša država i Republika Slovačka neguju dobre odnose, i cenimo njihovu podršku u za nas važnim pitanjima. Slovaci koji žive u Vojvodini su velika spona u prijateljstvu dveju zemalja. Zahvaljujem se gospodinu Kamarašu na iskazanoj društvenoj odgovornosti i podsećam da je njegova kompanija pre par meseci poklonila vozila vatrogasnoj brigadi i okružnom zatvoru u Novom Sadu- naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktorke Gimnazije Ane Medveđove ta obrazovna ustanova postoji već 97 godina, a danas ima 12 odeljenja. Kako je rekla radi se na proširivanju kapaciteta, i na otvaranju novih smerova, a prvi je informatika.

– Mi smo ovde došli najpre kao roditelji koji znaju da bez obrazovane dece neće biti dobre budućnosti i zato im treba pomoći. Reč je o simboličnom poklonu ali svaki doprinos na tom planu je važan. Doneli smo tri kompjutera, jer želimo da se naša deca obrazuju u najboljim uslovima – istakao je Peter Kamaraš. Kompanija HPK Management d.o.o takođe je obezbedila donaciju za nabavku klima uređaja i zamenu prozora na Odseku za slovakistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji Dagmar Repčekova izjavila je da sa predstavnicima opštine Bački Petrovac razgovara o mogućnostima za privlačenje investicija, a glavna ideja je da se obnovi gajenje hmelja, koje u tom mestu ima dugu tradiciju.

– Cilj nam je da obezbedimo nova radna mesta i da tako zadržimo porodice u Vojvodini i Srbiji, da se ovde zapošljavaju i školuju svoju decu – zaključila je Dagmar Repčekova.

Izvor: Srbija Danas

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!