Home Info Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“

by redakcija

Prvi memorijalni turnir "Zoran Popović Pop", sa početkom 17.06.2016. u Vranovu. Nagradni fond 200.000 dinara. Uplata po ekipi (10 igrača) 10.000 dinara. Prijave se prihvataju do 16.06.2016. u 19h, kada počinje i izvlačenje parova.

Kontak telefoni 060.50.34.591 i 060.75.75.111 

Poznati smederevski fudbaler i trener, Zoran Popović, koga su svi znali po nadimku Pop, preminuo je 19.oktobra prošle godine, u 51.godini, nakon šestomesečne borbe sa teškom bolešću. Uprkos napornom lečenju, gotovo do poslednjeg dana bio je na klupi FK Proleter iz Vranova koji je pod njegovim vođstvom izborio plasman u zonu „ Dunav“.

Fudbal mu je u život ušao još dok je bio dečak. Najpre je igrao za rodni grad, odakle se za njegov talenat pročulo do Crvene Zvezde. Ubrzo oblači dres prvoligaša i nastupa za mlađe kategorije, ali ga je opaka bolest i tada sprečila da se vine u sam vrh srpskog fudbala. Ipak, tu bitku je, za razliku od ove, dobio. Nakon dužeg oporavka vraća se fudbalu. Branio je boje Timoka u seniorskoj konkurenciji, potom je igrao za Smederevo, Železničar, MIP… Uspešnu trenersku karijeru počeo je u BSK Brežane, a nastavio u Vrbovcu, Pobedi, Seljaku iz Mihajlovca. Sa fudbalske i životne scene sišao je kao strateg Proletera iz Vranova, gde je ostao šest sezona. Do pre tri godine vodio je i pionirsku i omladinsku selekciju Proletera, a sa pionirskom ekipom osvojio je titulu prvaka Podunavske okružne lige. Osnivač je škole fudbala za decu do deset godina koja je iznedrila mnoge talente u ovom sportu. Učio ih je da budu dobri igrači i pre svega dobri ljudi.

Vranovu je, osim plasmana u do sada najveći rang, svojim entuzijazmom i zalaganjem pomogao da se pročuje po fudbalu i dobrim rezultatima. Nije štedeo ni vreme, ni novac, ni poslednje atome snage. 
Koliko je Zoran zadužio FK Proleter pokazao je poslednji gest Uprave kluba. Ubrzo posle njegove smrti doneli su odluku da stadion u Vranovu ponese ime – „Zoran Popović Pop“. Nakon dirljivog obrazloženja na klupskom sajtu, koje je izmamilo mnoge suze, usledila je zvanična odluka Gradskog veća grada Smedereva. Papir je stigao baš na dan polugodišnjeg pomena, kada je simbolično, kraj Zoranovog groba, uručen porodici. 
Da Zoran Popović nije zadužio samo FK Proleter, već i celu smederevsku fudbalsku zajednicu, dokazala je i Nagrada za životno delo koju je, prvi put posthumno uručio Sportski savez Smedereva. Priznanje je zimus na svečanosti u gradskoj skupštini, u očevo ime primila Zoranova starija ćerka Jovana Popović.

Zoran Popović je živeo za svoje dve ćerke Jovanu i Ivanu, i fudbal. Bio je požrtvovan i dobar otac, sin, brat, suprug, ujak, prijatelj, trener,kolega… Zato je na poslednjem oproštaju, u nepreglednim redovima stajalo više od hiljadu članova familije, njegovih igrača, saigrača, sportskih radnika, kolega , prijatelja, komšija, rođaka…

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!