Home Info Zbog niskih temperatura grejanje 24 sata

Zbog niskih temperatura grejanje 24 sata

by redakcija

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se zbog niskih noćnih temperatura od minus 20 stepeni u Smederevu grejanje produži na 24 časa.

Doneta je odluka da se odobri 24 miliona dinara za nabavku dodatnog mazuta za noćno grejanje, potvrdio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Zbog višednevnih niskih temperatura Štab za vanredne situacije apelovao je na javna preduzeća, ustanove i proizvodne pogone smanje potrošnju električne energije na minimum, isključe sve reklame i svetleće firme. Apelovano je da se dogrevanje  kancelarija svedu na minimum.

Za neophodan ogrev javile su se 133 osobe, za pomoć u hrani 65 osoba.

Štab je odobrio milion dinara za nabavku ogreva i hrane. Osnovana je radna grupa koja će proveriti istinitost navoda o socijalnim potrebama prijavljenih.

Osam osoba je u vanrednoj situaciji smešteno u socijalne ustanove "i od pre nekoliko časova" jedna samohrana majka sa devetoro dece smeštena je  u prihvatnu stanicu u Maloj Krsni.

Crveni krst deli ćebad i zimske čarape, saopštio je gradonačelnik Smedereva na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije i dodao da se i dalje radi na lociranju osoba kojima je neophodna pomoć u hrani, odeći, obući i ogrevu.

 msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!