Home InfoHronika Zbog iznude uhapšen bivši šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u Smederevu

Zbog iznude uhapšen bivši šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u Smederevu

redakcija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšeni su i zadržani do 48 sati Z.B., policijski službenik, nekadašnji dugogodišnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u Policijskoj upravi u Smederevu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Iznuda iz čl. 214 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, kao i lice P.L. iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Iznuda u pomaganju iz čl. 214 st. 3 u vezi st. 1 u vezi čl. 35 Krivičnog zakonika.

Na osnovu izvršenih provera u predistražnom postupku, kao rezultat intenzivne saradnje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Smederevu, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni Z.B., tokom 2019. i 2020. godine, pretnjama prinudio oštećeno lice, vlasnika stana u Smederevu, da zaključi ugovor o prodaji stana po ceni znatno nižoj od tržišne, u čemu mu je sa umišljajem pomogao osumnjičeni P.L., na koji način je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 1.500.000 dinara.

Osumnjičeni Z.B. i P.L. će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Smederevu, radi saslušanja.

4 comments
8

Slične vesti

4 comments

Pera 19.08.2022 - 23:38

Svi godinama znaju šta B. radi, a kolege mu čuvale leđa. Odakle toliko nekretnina od inspektorske plate?!

Reply
Vasko 20.08.2022 - 14:57

Po gradu se vec godinama pricalo da se bahatio,ucenjuvao,reketirao i stavsve jos ne…

Reply
Karma 21.09.2022 - 10:23

Sjasi kurta da uzjasi murta,kad ce da se pozabave sa ostalima

Reply
Perverzni traktorista 22.09.2022 - 15:56

Nije iskljuceno da kakav stav mi kao narod imamo prema onima koji su otimajuci od drzave ili ludi se SNASAO mu se nadje dosta olaksavajucih okolnosti i za godinu dve evo njega ponovo u državnoj službi.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!