Home InfoEkologija „Zatrpali“ ulaz u komunalno preduzeće smećem

„Zatrpali“ ulaz u komunalno preduzeće smećem

by Redakcija

Danas 07.02.2022. godine, oko 9h aktivisti Crvenih bedževa izveli su performans ispred Komunalnog preduzeća „Zelenilo i groblja“. Oni su ovom prilikom ispred ulaznih vrata ostavili nekoliko desetina džakova sa smećem. Smeće koje je ovom prilikom ostavljeno na ulazu u preduzeće, koje je zaduženo da ga sakuplja, je smeće koje je sakupljeno na Carini u zajedničkoj akciji građana Smedereva i Crvenih bedževa, samo dan ranije. Ovo je podsećanje nadležnim institucijama, u ovom slučaju komunalnom preduzeću da rade svoj posao, za koji su plaćeni i koji već dugo ne obavljaju.

„Živimo okruženi i zatrpani smećem, grad nikad prljaviji nije bio. Pogledajte grad kako izgleda. Pogledajte Papazovac, Prvu lipsku, Carinu, Leštar….svuda je smeće. Evo danas neka se ovo smeće nađe na ulazu da oni koji su nadležni za njega vide kako je ostalim građanima našeg grada svakodnevno .“ – poručila je Nataša Rašašković ispred Crvenih bedževa.

„Ne prihvatamo da živimo okruženi smećem. Ne prihvatamo da javno preduzeće za komunalna pitanja nema kapaciteta da kontroliše komunalni otpad na teritoriji grada. Ne prihvatamo da ne postoji bolja organizacija i preraspodela sredstava. Ne prihvatamo da kao građani budemo ignorisani u nameri da se uključimo u donošenje odluka i kreiranje boljih rešenja. Ne prihvatamo više odlaganja. Zato organizujemo ovaj protestni performans.“ dodala je Nataša Rašković.

sdcafe.rs

Slične vesti

7 comments

Smederevac 07.02.2022 - 11:24

Grad nikada prljaviji i to je tacno .Pogledajte samo kako izgleda ulaz u JKP – neokrecen godinama ,ispisani grafiti a zardinjere jadnog izgleda bez cveca koje bi trebalo da odlikuje jednu od delatnosti -ZELENILO !!!Takodje ocito da nema saradnje sa Komunalnom inspekcijom -ulice i parkovi su prepuni ..ostataka ..ljubimaca nasih sugradjana na koje njihovi vlasnici ne obracaju paznju…

Reply
Penzioner 07.02.2022 - 13:42

A kako da bude bolje i organizovanije ciscenje Grada i parkova kad u Komunalnom su rukovodioci „bivse“ vodje navijaca Fk Sartida i sa falsifikovanim diplomama?????

Reply
Smederevac 07.02.2022 - 16:16

penzioner@ocito si jako lose obavesten o kadrovskim resenjima -dok je ..taj ..bio rukovodilac grad je bio visestruko bolje ociscen i sa manje vozila i radnika !

Reply
Smederevac 07.02.2022 - 17:09

penzioner@ nisi dovoljno obavesten???????

Reply
Nikola 07.02.2022 - 17:12

Ima nesto i do nas koji smo stanovnici ovoga grada. Pogledajmo se ogledalo i zapitajte koliko ste puta i sami nešto bacili po ulici, a tek koliko ste ljudi videli da to radi bezobzirno.

Onda vršenje velike nužde od strane kućnih ljubimaca. Ne znam da li ste nekada videli osobu koja održava park – uprljanu od izmeta koju je trimer rasturio. Odvratno!

Onda pljuvanje po ulici..

Pre bih upitao – “Gde je komunalna policija?“ Ona je zadužena za kažnjavanje. Ali… Grad je sve veća rupa, a narod čini grad.

Reply
Hvala na paznji 07.02.2022 - 20:52

Prihvatili Vi to ili ne isto Vam je. Komunalno vode nepismeni i nestrucni ljudi, cistaci i vozaci niti imaju imaju pristojne plate niti imaju resenja za stalno, svi se ucenjuju strankama i glasovima, a i gradjani bi mogli malo da se potrude oko cistoce. Super su Vam ove akcije, ali na zalost tesko ce neko i prstom mrdnuti.

Reply
Smederevka 07.02.2022 - 22:50

Podržavam akciju Crvenih beđževa…apsolutno su u pravu…grad Smederevo je postao prljav grad, smeće po ulicama je u najužem centru, a mogu da zamislim tek kako je nepočišćena periferija grada.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!