Home ZanimljivostiAnkete Građani Smedereva smatraju da nisu dovoljno informisani o radu lokalnih javnih funkcionera!

Građani Smedereva smatraju da nisu dovoljno informisani o radu lokalnih javnih funkcionera!

by Redakcija

Na pitanje: „Da li smatrate da ste u dovoljnoj meri informisani o radu lokalnih javnih funkcionera u Smederevu?“, u anketi sprovedenoj na portalu SDCafe.rs, odgovorilo je ukupno 442 naša sugrađanina.

Čak 94% anketiranih smatraja da nisu dovoljno informisani, što je veoma zabrinjavajući podatak.
Svega 4 % smatra da je dovoljno informisano, jedva 2% da su veoma informisani.

Po ovim podacima možemo zaključiti da naši sugrađani ne znaju šta se dešava u „gradskoj kući“, u javnim preduzećima, ne znaju kakve se odluke donose u njihovo ime, niti kako se raspolaže njihovim budžetom.

Tačni rezultati ankete:
Nedovoljno informisan/a – 415 – 94 %
Dovoljno informisan/a – 18 – 4%
Veoma informisan/a – 9 – 2 %

Slične vesti

2 comments

Violeta 04.02.2022 - 19:01

Naravno da narod nije u firmama informisan zato što se krije od ranila sve i svašta da se ne sazna. Recimo kao kod mene u firmi javna tajna 100%bolovanje nikada nikome nedaju iako je državna firma čak i kada se neko od nas ozbiljno povredi(naravno narodne pare strpaju u svoj đep ili neke druge namene) drugo. Od osiguranja kada se ozbiljno povedite ništa nećete dobiti evo bar ja mene odbili. Al naravno kada Beograd uplati te pare oni preuzmu i ne daju onome ko treba radniku, nego te pare završe ko zna gde i kuda. Kada se obratite inspekciji ona ne reaguje jer su sve ove državne firme povezane i zajedno rade u dilu.,. povezani sa zdravstvo doktorima odredjenim, sa socijalnim. Tako da tu treba ozbiljan i pošten inspekciji nadzor jer običan gradjanin ga najebao.

Reply
Plavi + 07.02.2022 - 10:39

Bravo za SDCafe.rs, koji je sproveo ovu značajnu anketu. On je jedino objektivno glasilo u gradu ! Anketa je pokazala pravo stanje stvari. Vlast je ukinula sredstva za finasiranje javnih glasila; tv i novine i dala nalog da se oni privatizuju. Ta prinudna privatizacija je ugasila gotovo sve „državne“ medije u gradu. Osnovana privatna glasila; tv i novine, šuruju sa vlatima i verovatno dobijaju nešto na kašičicu. Naša Glas, Naše Novine i dr. izlaze kad se skupe pare. I naravno, građani nisu dovoljno informisani (više-nisu !), jer nema kvalitetnih novinara, ili ih ima, ali oni moraju da igraju kako im muzikat (vlat) svira. Svaka čast izuzecima!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!