Home ZanimljivostiLjubav & Sex Zašto su žene srećnije sa manje lepim muškarcima

Zašto su žene srećnije sa manje lepim muškarcima

by redakcija

 

Mnogi su parovi među kojima je žena mnogo privlačnija od svog muškarca. Naučnici su sada potvrdili da te žene itekako znaju šta rade.
 
Najnovije istraživanje ukazuje da su žene koje su u vezi s manje atraktivnim muškarcima srećnije i da su njihovi odnosi više emotivno zadovoljavajući.
 
Istraživači s UCLA-a i Univerziteta Tenesi okupili su 82 para koji su u braku godinu dana i koji se poznaju minimum tri godine da bi ih snimali prilikom rešavanja ličnih problema.
U međuvremenu grupa ljudi ocenjivala je stepen privlačnosti oba partnera da bi se objektivno utvrdilo ko je u vezi lepša polovina. Posle pregledanja video snimaka, uočeni su određeni uzorci ponašanja.
Privlačniji muškarci su se prilikom rešavanja problema prema ženama postavljali u "to je tvoj problem, ti se sama nosi s tim" smislu, dok su se oni manje atraktivni više potrudili da daju do znanja da su ženi na raspolaganju i uvek uz nju u slučaju da im nešto zatreba.
 
Postoji mogućnost da se manje atraktivni muškarci više trude da zadovolje žene, budući da na taj način kompenzuju nedostatak fizičkih kvaliteta. S druge strane, zgodni muškarci su svesni svog izgleda i znaju da su poželjni i drugim ženama.
 
– U vezama u kojima je muškarac bio lepši deo para, oba partnera su pružala manje podrške jedno drugom u odnosu na druge parove. To ukazuje da će žena da kopira muškarčevo ponašanje u slučaju da ne oseti da se on ne trudi dovoljno, što dovodi do začaranog kruga u kom niko nije srećan – izjavio je Bendžamin R. Karni – profesor socijalne psihologije na UCLA.
 
Foto: Shutterstock

Izvor: 24.hr

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!