Home ZanimljivostiLjubav & Sex Kako da znate da je pravo vreme da zaprosite vašu devojku?

Kako da znate da je pravo vreme da zaprosite vašu devojku?

by redakcija

Kada je reč o važnom koraku kao što je veridba, odabir pravog trenutka može biti ključan. Kako biste bili sigurni da je vreme da zaprosite vašu devojku, potrebno je pažljivo promišljati o vašoj vezi i znati prepoznati znakove koji ukazuju da je trenutna prilika baš ta – prava!

Ali kako da znate da je pravo vreme za sve to? Sigurni smo da postavljate sebi pitanja kao što su: “Da li sam ja spreman?” i “Da li je ona spremna?“

Sa vama delimo nekoliko smernica koje će vam pomoći da prepoznate vaše pravo vreme.

Osećaj bliskosti i povezanosti

Kada jednom osetite da je pravo vreme, svi ostali koraci oko prosidbe deluju jednostavni za planiranje: prvo vas čeka najbolja zlatara u Beogradu da vam pomogne da izaberete prsten.

Interesantno je da verenički prsten od Mesečevog kamena dobija sve više na popularnosti, jer simbolizuje stapanje dve duše i duboku, emocionalnu vezu između partnera.

Nakon izbora pravog prstena, treba dalje da se odlučite za cvećaru koja će vam napraviti najlepši buket cveća, a tu je i pregršt vaših lokacija na kojima ste se upoznali ili prvi put poljubili, a koje bi bile idealne za postavljanje čuvenog pitanja.

Ono što prvo imate sa nekom osobom, a da je znak koji obećava čvrstu i kvalitetnu vezu, jeste osećaj bliskosti i povezanosti, ljubavi, razumevanja i poštovanja, koji s vremenom postaje sve jači.

Ako osećate da ste izgradili duboku emocionalnu vezu sa svojom devojkom, bilo da ona traje nekoliko meseci ili godina, to može biti znak da je vreme da razmislite o veridbi.

Ovo su neka od pitanja koje možete postaviti sebi:

  • Kome želim da prvo ispričam sve što mi se desilo u danu?
  • Da li pored nje osećam sigurnost, toplinu i mir?
  • Da li mogu da budem potpuno svoj?
  • Da li želim i mogu sve da joj kažem?
  • Da li se osećam prihvaćeno pored nje?
  • Koliko želim da provedem vremena sa njom?
  • Da li mogu da je zamislim kao deo mog svakodnevnog života i da li želim uopšte da ona to bude?

Razgovor o budućnosti

Ako ste već razgovarali o vašoj budućnosti zajedno i oboje ste izrazili želju da se venčate, to je dobar znak da je pravo vreme za veridbu. Ono što prethodi otvorenom razgovoru o budućnosti, zajedničkom životu i planovima, jesu usputni nagoveštaji koji se suptilno provlače kroz neke uopštene razgovore sa partnerom.

Na primer razgovori o mestu stanovanja, planiranju dece, idealnim uslovima života i sl. Već se kroz takve teme može prepoznati koliko su partneri slični ili različiti i postoji li mogćnosti da se njihove želje usklade.

Otvorena i iskrena komunikacija o vašim željama i ciljevima je ključna u vezi, pa ako ste već razgovarali o braku, to može biti indikator da ste spremni za sledeći korak i da ishod manje-više predvidiv.

Stabilnost u vezi i spremnost za zajednički život

Stabilnost je važan faktor kada je u pitanju veridba. Ako ste već prošli kroz razne izazove i prepreke u vezi i uspeli da ih prevaziđete i time učvrstili odnos – to može biti znak da je vreme za veridbu. Stabilnost u vezi pokazuje da ste spremni da se posvetite jedno drugom i da staloženom i otvorenom komunikacijom prevaziđete sve prepreke koje vam se nađu na putu.

Spremnost na zajednički život je krupan korak ka budućem bračnom životu. Ako ste već živeli zajedno ili planirate da započnete zajednički život, to može biti znak da je vreme za veridbu. Kroz zajednički život vi upoznajete osobu ,,u pravom svetlu’’ kroz njene navike i svakodnevu rutinu.

Intuicija i unutrašnji osećaj su presudni

Na kraju, vaša intuicija i unutrašnji osećaj mogu vam pomoći da prepoznate da li je pravo vreme za veridbu. Ako čujete duboko u sebi jasan glas da je pravo vreme da zaprosite vašu devojku, verovatno bi trebalo da ga poslušate. Na kraju krajeva, sve se svodi na taj neki osećaj, kog ima ili nema, i koji treba uvek poslušati.

 

Važno je napomenuti da svaki odnos ima svoj ritam i da ne postoji univerzalni pravi trenutak za veridbu. Svaki par ima svoju jedinstvenu dinamiku i to je ono što čini svaku vezu posebnom. Slušajte i razgovarajte sa svojom partnerkom, budite iskreni jedno prema drugom i zajedno donosite odluke o vašoj budućnosti.

Zapamtite, veridba je samo početak. Važno je da nastavite da negujete i razvijate vašu vezu kroz brak i da zajedničkim snagama prevazilazite sve poteškoće i neprijatnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!