Home ZanimljivostiLjubav & Sex Zašto muškarci vole velike grudi?

Zašto muškarci vole velike grudi?

by Redakcija

Velike grudi su oduvek bile sinonim lepote ženskog tela. Poznato je i to da one imaju veliki uticaj na mušku populaciju, bilo da su velike, srednje ili male. Neko nepisano pravilo je da postoji neverovatna privlačnost suprotnom polu kada je ovaj deo ženskog tela u pitanju.

Mnogim ženama i dan danas nije jasno zašto muškarci tako reaguju na njihove grudi, a odgovor je sasvim jednostavan. Muškarci su biološki predodređeni da vole grudi, jer oblik grudi, kukova i struka kod žene, izražava njihovu ženstvenost, tajanstvenost i privlačnost.

Neke studije kažu da su velike ženske grudi sinonim plodnosti, dok druge ukazuju na to da su žene sa velikim prsima najatraktivnije. Otuda i pomama žena da uvećavaju svoje grudi u meri u kojoj je to danas zastupljeno među njima.

Koliko žene često povećavaju svoje grudi?

Kada kažemo “povećanje grudi”, odmah pomislimo na ugradnju silikona i veštačkih materijala koji se koriste u te svrhe. Međutim, žene se bave i drugim vrstama povećanja svojih grudi, samo da bi dobile oblik, veličinu i izgled kakav su zamislile. Naravno da su i silikoni zastupljeni u velikoj meri, ali kao da se poslednjih godina sve više opredeljuju za alternativne varijante povećanja, koje ne podrazumevaju odlazak pod nož.

Želja za povećanjem grudi je prisutna u velikoj meri, kako kod devojaka, tako i kod žena starije dobi, a tome nam svedoči i podatak da godišnje grudi poveća oko 5.000 žena. Da li je njihovo povećanje povezano sa žudnjom muških pogleda ili one prosto rade na svom samopouzdanju? Verujemo da su oba faktora prisutna u istoj meri.

Postoje razni načini za povećavanje grudi koji daju fantastične rezultate. Preparati sa biljnim dodacima, grudnjaci koji daju vizuelno veće grudi, šminka za vizuelno uvećanje, koja baš i nije praktična na delu, samo su neki od trikova kojima se žene služe.

Megagrudin iskustva najbolje govore o tome koliko su upravo kreme za povećavanje grudi učinkovite, kao i kako muškarci reaguju na takva povećanja. Dekolte se smatra najvećim ženskim adutom i zato i težimo da one budu veće, zategnutije i čvršće.

Postoje i oni muškarci koji vole male grudi, a nauka kaže da su to uglavnom dobro situirane, materijalno sposobne osobe muškog pola.

Velike grudi privlače veliku pažnju, ne samo muških, već i ženskih pogleda!

Emocionalna povezanost muškarca i žene upravo se odvija preko grudi, koje su i stvorene da naprave molekulsku vezu između ova dva pola. Društvene norme nalažu da je javno pokazivanje ženskih grudi tabu tema, a naučnici kažu da je to još jedan razlog više u kome se muška žudnja budi za ženskim grudima.

Kada je nešto zabranjeno, to je i više intrigantno i zadivljujuće. Kada neko ima lepe, velike i zategnute grudi, jednostavno niko ne može ostati ravnodušan, naročito muškarci, kod kojih se tada pojačano luči serotonin, koji je zadužen za osećaj sreće i zadovoljstva kod ljudi.

Kakve god da su nečije grudi, muškarci ih obavezno primete. Njima veličina toliko nije ni bitna, čak istraživanja pokazuju da oni najčešće biraju saputnice koje imaju srednju veličinu, ali da velike grudi uvek vole da pogledaju, makar one i bile lažne, tj veštačke.

Poneka istraživanja kažu čak i da u velikim grudima uživaju muškarci lošijeg materijalnog statusa, jer u njima vide sigurnost, dok materijalno bogati podsvesno znaju da im te “rezerve” nisu neophodne.

Muškarci koji su spremni na očinstvo i žele da budu tate, takođe vole velika prsa, jer u njima vide sigurnost za svoju buduću decu, naročito oni muškarci kojima je kroz detinjstvo nedostajala majčinska ljubav i pažnja.

Inače, zanimljiva je činjenica da je gledanje u ženske grudi dobro za sve one koji imaju kardiovaskularnih tegoba, kao i da ono produžava život. Vraća energiju, jača optimizam i pruža lep osećaj muškarcima.

Šta kaže nauka, zašto muške oči privlače ženski atributi?

Istraživanja koje su sproveli naučnici, pokazala su da gotovo polovina muškaraca prvo primeti ženski dekolte, a kasnije i ostale atribute kojima žena raspolaže. Niko ne kaže da su bokovi, struk, lepa kosa ili oči neprimetni muškom rodu, ali je činjenica da se na grudima njihov pogled zadržava do 10 sekundi duže, nego na ostalim delovima tela.

Smatra se da žene sa velikim grudima imaju viši nivo estrogena u sebi, pa se samim tim i muškarcima čine plodnijima i privlačnijim nego one koje ih nemaju u toj meri. To potencijalnim partnerima pruža sigurnost za ostvarivanje potomstva kasnije.

Ono što neka ispitivanja takođe kažu, a mnogim se muškarcima možda i ne dopada, je da su dame sa velikim grudima sklone materijalizmu. Uživaju u skupim predmetima, kućama, automobilima, luksuznim prevoznim sredstvima, što možda neki od njih ne mogu da ponude.

Međutim, važi i obrnuto. Kada muškarac odabere ženu sa velikim grudima (često silikonskim), postalo je ista manifestacija kao da poseduje skupu nekretninu, dobru mašinu ili skupo putovanje.

Bilo kako bilo, velike grudi, prirodne ili veštačke, zaista mame poglede gde god da se pojave. Nauka možda govori jedno, a praksa nešto sasvim drugo. Jedno je izvesno, grudi su bile i uvek će biti simbol ženstvenosti.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!