Home ZanimljivostiLjubav & Sex Raskidi teže padaju u doba tehnologije

Raskidi teže padaju u doba tehnologije

by redakcija

Digitalno doba donosi brojna olakšanja, ali i poteškoće. To se najbolje vidi u održavanju ljubavnih veza, čiji prekidi mnogo teže padaju bivšim partnerima u aktuelno digitalno doba, nego svega dve decenije ranije.
Nekada je bilo dovoljno da se pocepaju fotografije i spale ljubavna pisma, dok danas na svakom ćošku virtuelnog sveta stoje uspomene koje nije lako ukloniti. Fotografije, statusi, pesme i ljubavne poruke razmenjene na društvenim mrežama… Sve to otežava raskid veze u moderno doba, piše Daily Telegraph. 

Rezultati istraživanja koje je sproveo Kalifornijski univerzitet u Santa Kruzu (University of California, Santa Cruz) pokazuju da ljudima danas treba mnogo više vremena da prebole staru ljubav nego ranije. 

Kroz intervju sa 24 osobe, starosti od 19 do 34 godine, naučnici su pokazali da danas ljudi nakon raskida provode izuzetno dugo vremena pokušavajući da uklone tragove bivše ljubavi sa interneta. 

I dok se svega osmoro odlučilo da sve ostavi kako je bilo, više od polovine ispitanika je priznalo da je preuređivalo svoje profile na društvenim mrežama, provodilo sate u brisanju mejlova, fotografija… Upravo je njima trebalo znatno više vremena da prebole raskid i prihvate novonastalu situaciju. 

Međutim, istraživanje treba uzeti sa rezervom, jer ga je naručila kompanija koja stoji iza softvera "Pandorina kutija" (Pandora's Box) koji, na vaš zahtev, pronalazi sve dokaze o vašim bivšim vezama na internetu i, u zavisnosti od vaših želja briše sve, ili smao pojedine tragove bivših ljubavi.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!