Home InfoDruštvo Ko je rekao šećer?

Ko je rekao šećer?

by Redakcija

“Snabdevanje šećerom je stabilno i na tržištu ga ima u aspolutno dovoljnim količinama“- saopšteno je pre par dana iz Ministarstva poljoprivrede. Apsolutna laž – jedino ovako mogu se danas komentarisati izjave i poruke upućene građanima Srbije.

Šećera u Smederevu nema, makar ga nema nigde u pakovanjima od po kilogram.  Dok ga je ponegde i bilo, prodavci su ograničavali prodaju na 3,4 kg. Tu i tamo, prethodnih dana, mogao se naći šećer u kockama, eventualno u džakovima od po 50 kilograma. Retko gde je bilo i žutog šećera.

U velikim marketima od petka vlada aspolutna nestašica. Prodavci sležu ramenima na pitanja o šećeru i ulju. U najvećem dragstoru u centru grada, kažu da im roba stiže u sredu, ali da li stiže i najtraženija, tamo ne znaju.

Inače, cena šećera se kretala od 84,99 do 89,99 u zavisnosti do prodavnice i proizvođača. Vlada je krajem aprila zamrzla cenu šećera i ulja na rok od 60 dana.

A šta je nateralo ljude na „šećerni udar“? Građani se, navodno, plaše poskupljenja pa je to jedan od razloga kupovine većih količina ove namirnice, pa tako i nestašice.

Nekima pada na pamet rečenica predsednika Vučića kako nas čeka „gladna godina“, tj. najgora zima u poslednjih 70 godina. Ovo je, da kažemo, izrečeno malo nakon što je  tvrdio da Srbija “ne oseća posledice rata u Ukrajini, a da Evropi preti glad“! Stizali su , potom, demanti da su rafovi prodavnica prazni i da Evropljani kupuju sve pred sobom u strahu od gladi i rata, pre svega ulje, brašno i šećer.

Šta se, onda, dešava  sa nama?

Teško je objasniti ( što nije prvi put).

Jedni tvrde da šećera ima dovoljno, drugi da ne mogu da stignu da ga popakuju po rafovima zbog velike tražnje,  treći da je reč o taktici dobavljača koji iščekuju da Vlada dozvoli poskupljenje, četvrti da je reč o zamagljivanju stvarnosti i zamajavanju ljudi, peti da će za par dana sve biti zaboravljeno…

Dakle, u Srbiji ništa novo!

 

SDCafe.rs

Slične vesti

1 comment

elektrićar 24.05.2022 - 08:42

Čak je, naravno, laž i da je cena zamrznuta ! Ja sam sinoć, 23.05.2022. god. u DIS-u, platio 135,00 dinara po kg. šećer u džaku od 25 kg. Laž je odavno postala normalna pojava u svakodnevici, tj. u životu svih, i političara i kompletne „inteligencije“, kao i naroda u opošte. Osnovni uzrok tome je nedostatak kaznene politike koju trasira vlast. A time se stvara odredjeni haos koji najviše odgovara takodje vlastima jer nisu u stanju da korektno rade scoj posao, Definitivni uzroci svemu tome leže u nepismenosti, nesposobnosti, nekulturi, kao i, kriminalnoj ismerenostisvih … „Popravke“ u ovom smislu su nemoguće jer je sve prešlo u izuzetno jaku, nepobedivu stihiju !

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!