Home Info Zapažen uspeh Ane Alentijev i Jasmine Grgić na svetskom prvenstvu u Španiji

Zapažen uspeh Ane Alentijev i Jasmine Grgić na svetskom prvenstvu u Španiji

redakcija

Takmičarka Streljačke družine „Smederevo“ Jasmina Grgić, uprkos veoma retkom pehu sa municijom prvog dana takmičenja, na Svetskom prvenstvu u španskoj Granadi, pokazala je da je strelac visoke klase!

Takmičenje u disciplini sport pištolj završila je kao 22-ga sa 578 krugova (284 kruga precizno gađanje, 294 kruga brza paljba). Pet krugova joj je nedostajalo do finala i pet krugova je delilo i reprezentaciju Srbije od svetske bronze. Na šestom mestu Srbija je imala 1.729 krugova: Jasna Šekarić 580, Jasmina Grgić 578, Zorana Arunović 571. – Jasna Šekarić i Jasmina Grgić su odlično gađale. Grgićeva je bila pod velikim pritiskom posle eksplozije metka u cevi prvog dana. Svaki novi zastoj pretio je isključenjem. Izdržala je i sjajno otpucala brzu paljbu pogodivši 294 kruga – rekao je Srećko Pejović, sportski direktor Streljačke reprezentacije Srbije.

Druga reprezentativka iz Smedereva Ana Alentijev, koja je bila jedina srpska takmičarka malokalibarskim pištoljem u juniorskoj konkurenciji, na svom prvom Svetskom prvenstvu zauzela je 33-će mesto sa 556 krugova (prvi dan 278 krugova precizno gađanje, i drugi dan 278 krugova brza paljba).
– Ana se zaista borila za svaki metak, ali je očigledno pritisak velikog takmičenja bio prejak za nju, rekao je njen trener Boban Marinković. 

Takmičarke Streljačke družine „Smederevo“ seniorka Jasmina Grgić na 22-om i juniorka Ana Alentijev na 33-ćem mestu u disciplini sport pištolj završile su takmičenje na najvažnijem streljačkom događaju u ovoj godini, Svetskom prvenstvu u španskom gradu Granadi. 

Grgićevoj se prvog dana takmičenja, 30 metaka precizno gađanje, desio veoma redak peh sa municijom koji je prilično omeo u nastavku takmičenja, ali je uprkos svemu ostvarila rezultat od 284 kruga, po serijama 95, 95, 94! Drugog dana, kada se gađalo 30 metaka brza paljba, postigla je izvanredan rezultat od 294 kruga, po serijama 99, 94, 99!!! Ukupno 578 krugova. Pet krugova je delilo od finala i pet krugova su nedostajala i reprezentaciji Srbije za svetsku bronzu. Na šestom mestu Srbija je imala 1.729 krugova (Jasna Šekarić 580, Jasmina Grgić 578, Zorana Arunović 571). U konkurenciji 18 reprezentacija, zlato je pripalo Kini sa 1.741 krugom, srebro Mongoliji sa 1.739 krugova, bronza Koreji sa 1.734 kruga, četvrta je Nemačka sa 1.733 kruga, peta Francuska sa 1.731 krugom… Najbliža pojedinačnom finalu bila je Jasna Šekarić koja je sa 580 krugova (291 precizno, 289 brza paljba) zauzela 16-to mesto od 96 takmičarki. Finale je vredelo 583 kruga. Jasmina Grgić se plasirala na 22-gu poziciju sa 578 krugova (284, 294) dok je Zorana Arunović 46-ta sa 571 krugom (286, 285). 

– Jasna Šekarić i Jasmina Grgić su odlično gađale. Grgićeva je bila pod velikim pritiskom posle eksplozije metka u cevi prvog dana. Svaki novi zastoj pretio je isključenjem. Izdržala je i sjajno otpucala brzu paljbu pogodivši 294 kruga. Da je Zorana Arunović gađala približno onome što je pokazivala ove sezone, a došla je izuzetno spremna, i ovde bismo se radovali. Očigledno da je potresena posle krađe automobila tri dana pred polazak u kome su joj bile streljačke cipele i da se nije privikla na druge – rekao je Srećko Pejović, sportski direktor Streljačke reprezentacije Srbije.

Reprezentativka iz Smedereva Ana Alentijev, koja je bila jedina srpska takmičarka MK pištoljem u juniorskoj konkurenciji, na svom prvom Svetskom prvenstvu, u Granadi, zauzela je 33-će mesto sa 556 krugova (278 krugova u preciznom gađanju, 278 krugova u brzoj paljbi). 
– Ana se zaista borila za svaki metak, ali je očigledno pritisak velikog takmičenja bio prejak za nju. Ne može joj se ništa zameriti. Ovo takmičenje je veliko iskustvo i za Anu, ali i za mene kao njenog trenera. Hvala svima na podršci – rekao je njen trener Boban Marinković. 

Ana je inače i prvi strelac iz Smedereva koji je učestvovao na Prvenstvu Sveta, što je već samo po sebi veliki uspeh za nju, ali i za njenog trenera i klub, kao i veliki podstrek za vojsku mladih strelaca koji treniraju u jednom od najstarijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u gradu!

Srpski strelci su do sada u Granadi osvojili dve ekipne bronzane medalje. Prvu, seniorke vazdušnom puškom, Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić. Osvajanjem petog mesta u finalu Arsovićeva je prvi srpski sportista koji je doneo Olimpijskom komitetu Srbije ispunjenu normu za Olimpijske igre u Riju 2016. Drugu bronzu osvojili su seniori, u disciplini 60 metaka ležeći, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Nemanja Mirosavljev. Svetsko prvenstvo u Granadi koje je počelo šestog biće završeno 20-og septembra.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!