Home Zanimljivosti Prvo šišanje neverovatnog Šona

Prvo šišanje neverovatnog Šona

redakcija

U Australiji je nedavno pronađena ovca koja na sebi ima neverovatnih 20 kilograma vune. Na njenu sreću (ili žalost), ubrzo nakon što je pronađena, ova ovca je i ošišana.

  

Veruje se da životinja, koju je u divljini otkrio farmer Piter Hejzel, nije bila šišana od rođenja, odnosno nekih šest godina. 

Šon, kako su Piter i njegova supruga Neti nazvali ovcu, je pronađen kako tumara nedaleko od njihove farme, u blizini grada Otlands, na Tasmaniji, preneli su australijski mediji 28. avgusta.

Iako nije oborio svetski rekord – drži ga novozelandska ovca po imenu Šrek, kod koje je 2004. izmereno 27 kilograma vune (što je dovoljno da se sašije 20 muških odela), Šonovo krzno je ipak prilično impresivno. 

Gustina vune je tolika da se ovca veoma teško kreće i gotovo da uopšte ne vidi.

Hejzel je rekao australijskim novinarima da je začuđujuće kako je životinja sa toliko vune na sebi uopšte uspela da preživi. 

"Običnu padnu na leđa i ne mogu više da se usprave. Postaju i žrtve muva ili umru od toplotnog udara", objasnio je on. 

Šon, čija je starost procenjena na šest godina, ubrzo je doživeo svoje prvo šišanje. Jadnoj ovci je verovatno laknuti kada se oslobodila svog vunenog oklopa. Ali ko zna, možda će joj biti hladno, pa će zažaliti što se našla gola.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!