Home InfoHronika Za ubistvo Stefana Filića ukupno 33 godine zatvora

Za ubistvo Stefana Filića ukupno 33 godine zatvora

Redakcija

Optuženi za ubistvo maturanta iz Velike Plane Stefana Filića (18), posle godinu dana suđenja, osuđeni su u Višem sudu u Smederevu prvostepenom presudom na ukupno 33 godina zatvorske kazne.

Za teško ubistvo  u saizvršilaštvu Nikola Bojović (21)  osuđen je na 18,  a Mitar Pandurević (21)  na 15 godina zatvora.

U trenutku kada su počinili krivično delo, optuženi su bili mlađi punoletnici, a zakonom je u takvim slučajevima za ovo krivično delo zaprećena maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

Prilikom odmeravanja kazne sud je kao otežavajuće okolnosti uzeo to da su Pandurević i Bojović i ranije bili kažnjavani za prekršaje i krivična dela sa elementima nasilja.

U obrazloženju nepravsonažne presude navodi se da su “optuženi, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, zajedničkim postupcima lišili života Filića zadavši mu više udaraca u predelu tela i glave, svesni  kakve posledice mogu nastupiti”.

Podsetimo, 2. februara 2020. godine, ispred diskoteke „ Brodolom“ u Velikoj Plani, optuženi su bez povoda napali grupu mladića u kojoj je bio Stefan. U pokušaju da spreči sukob, Stefan je pretučen, ne zadavši nijedan udarac optuženima. Kada je pao na kolovoz, i dok je bespomoćno ležao, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Ovo je, ispsotavilo se, bio fatalan udarac.  Stefan je preminuo 26 sati kasnije u Urgentom centru u Beogradu.

 

SDCafe.rs

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!