Home InfoHronika Za nepune dve godine druga tragedija u Veslačkom klubu Smederevo

Za nepune dve godine druga tragedija u Veslačkom klubu Smederevo

redakcija

Tokom kondicionog treninga sedamnaestogodišnjem mladiću je pozlilo, ali pošto ni posle jednočasovne reanimacije nisu uspeli da ga povrate, dečak je preminuo u Urgentnom centru smederevske bolnice

Lazar Simijonović (17), veslač rekreativac VK Smederevo preminuo je iznenada nakon treninga. Mladiću je pozlilo dok je trčao, a u Urgentni blok prebačen je bez znakova života. Uprkos gotovo jednočasovnoj reanimaciji, lekari su jedino mogli da konstatuju smrt. Uzrok nije poznat, te je naložena obdukcija.

Mladiću je pozlilo u četvrtak uveče nešto pre 21,00 čas dok je trčao redovnu rutu sa ostalim veslačima na kondicionom treningu, kada se srušio ispred prostorija kluba. Trener Jugoslav Luković odmah je pozvao hitnu pomoć koja je veslača prebacila do Urgentno -prijemnog bloka Opšte bolnice „Sveti Luka“.

Novostima je u Urgetnom bloku rečeno da je mladić doveden bez svesti i pulsa, i da je lekarska ekipa odmah počela reanimaciju.

– Reanimacija je trajala 45 minuta, pokušali smo sve, ali jednostavno na svu terapiju nije bilo apsolutno nikakvog odgovora, te je konstatovana smrt čiji nam je uzrok apsolutno nepoznat, rekla nam je doktorka koja je bila u lekarskom timu.

Takođe, lekari kažu da je mladić bio zdrav, da je redovno išao na sistematske preglede, i da nije bolovao, niti je lečen od neke bolesti

U Veslačkom klubu svi su šokirani tragičnom smrću Lazara Simijonovića. Tamo nam je rečno da je sedamnaestogodišnji član Veslačkog kluba Smederevo, iako nije bio deo takmičarske ekipe, kao i svi članovi kluba, redovno obavljao lekarske preglede. Poslednji lekarski imao je 6.februara ove godine, navodi se u saopštenju Veslačkog kluba.

Klub je saopštio da se Lazar veslanjem bavio rekreativno tri do četiri puta nedeljno, i da nije učestvovao na veslačkim takmičenjima na vodi. Prošle godine učestvovao je na takmičenju na veslačkim ergometrima. Uprava Veslačkog kluba “Smederevo” izjavila je najiskrenije saučešće porodici.

Zamenik javnog tužioca u Smederevu Aleksandar Kuzmanović naložio je obdukciju. Obdukciju će obaviti Ljubiša Božić iz kriminalističkog centra MUP-a Srbije. U Višem javnom tužilaštvu Novostima je rečeno da je zatražena i hemijsko-toksikološka analiza krvi preminulog veslača.
Nakon ovoga, kako se veruje, možda će biti jasnija iznenadna smrt mladog sportiste.

Ovo je, inače, druga tragedija na treningu u Veslačkom klubu Smederevo za nepune dve godine.

Nemanja Nešić (24), reprezentavac Srbije i član smederevskog kluba, preminuo je u čamcu na treningu u julu 2012. godine, a uzrok smrti ni danas nije poznat.

Smrt je bila trenutna i "nepoznatog porekla", izjasnili su se lekari Opšte bolnice "Sveti Luka". Klub je saopštio da je veslač imao redovne zdravstvene preglede i da nije imao zdravstvenih tegoba. Trenirao je za kvalifikacione regate za Olimpijske igre. Pozlilo mu je u čamcu, a bio je mrtav dok je prebačen do obale. Obdukciju je, uprkos protivljenju porodice, naložio istražni sudija, ali tačan uzrok smrti Nemanje Nešića nije utvrđen. Obducent je procenio da je nemoguće precizno utvrditi uzrok jer nisu urađene detaljne toksikološke analize.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!