Home InfoHronika Za istakanje goriva sa barže znala još četiri člana posade

Za istakanje goriva sa barže znala još četiri člana posade

by redakcija

U nelegalnoj trgovini prodaje goriva sa barži broda "Karlovac" zbog koje je osumnjičeno i 15. marta uhapšeno devet osoba, istraga je proširena na još četiri člana posade koji su počinili krivično delo prikrivanja.

Policija je danas saopštila da su pored uhapšenog kapetana broda "Karlovac" J.P.  i sedam osoba, proširenjem istrage osumnjičena još četiri člana posade.

Četiri člana posade broda "Karlovac" osumnjičeni su da su prikrivali delo a da su zato od kapetana  primili po 1.400 evra da bi ćutali, iako su znali da novac potiče od nezakonite prodaje goriva.

Kapetan J. P. (58) iz Beograda uhapšen je 15. marta zbog osnovane sumnje da je dvojici muškaraca iz Pančeva prodao 27.610 litara bezolovnog benzina i evrodizela za iznos od 7.200 evra, pričinivši time štetu preduzeću JRB Beograd, u iznosu od 3.573.287 dinara.

Osumnjičeni je kao kapetan broda "Karlovac" JRB, koji je bio usidren u kanalu Azotare Pančevo sa baržama u kojima se nalazio BMB95 (bezolovni motorni benzin)  i evrodizel, prethodno dogovorio sa D. S. iz Pančeva da iz barži otuđi povereno mu gorivo, saopštila je policija u Smederevu.

Pored toga J. P. je uticao na dvojicu čuvara JRB koji brinu o bezbednosti tovara da omoguće nesmetan istovar goriva sa barži, što su D. S. i njegov saučesnik Z. M. iz Pančeva iskoristili i sa barži istočili u svoje tankove 27.610 litara goriva.

Zaposleni u JRB su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj,  nesavestan rad u službi i trgovanje uticajem, dvojica policajaca iz Pančeva za primanje mita i trojica preprodavaca zbog davanja mita i nedozvoljene trgovine.

Naknadnim hapšenjem broj umešanih u prodaju goriva popeo se na 11 osoba.

 

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!