Home InfoHronika Voz pregazio ženu kod Druge lipske rampe

Voz pregazio ženu kod Druge lipske rampe

by redakcija

Pružni prelazi na području Smedereva svake godine odnesu po neki ljudski život. 

U nedelju 7. septembra u 05:30 časova u blizini pružnog prelaza Druga lipska rampa, voz  koji saobraća na liniji Lapovo Smederevo, pregazio je ženu staru 52 godine. Nema zvaničnih podataka da li je reč o  nesreći ili samoubistvu. Naložena je obdukcija.

Inače, železnički saobraćaj ovde je uspostavljen samo dva dana ranije. Na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja grada Smedereva, novcem državnog budžeta, na pružnom prelazu Druga lipska rampa, postavljena je gumena platforma, zbog čega vozovi nisu saobraćali tri dana.

Ovaj prelaz obezbeđen je i rampom, što, inače,  nije slučaj sa prelazom kod Prve lipske rampe gde  svake godine neko nastrada.

Podsetimo, Miloš Gavrilović (62), vozač taksija poginuo је pre šest meseci  na prelazu kod Prve lipske rampe kada je na njegov automobil naleteo voz. Građani su nakon nesreće satima držali u blokadi prugu, ali uprkos obećanjima, do danas ovaj prelaz ostao je neobezbeđen i i dalje predstavlja smrtnu pretnju vozačima i pešacima.

Odgovornost, osim Železnica Srbije, snosi i grad Smederevo, koji je u skladu sa odredbama Zakona o železnici dužan da učestvuje u finansiranju obezbeđivanja pružnih prelaza.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!