Home Info Veslači proslavili uspešnu sezonu

Veslači proslavili uspešnu sezonu

by redakcija

Veslači Smedereva i ove godine su kraj jedne, po ocenama svih, uspešne sezone obeležili novim druženjem na tradicionalnoj „Veslačkoj večeri“ na splavu Maksimus. Bila je to prilika da se još jednom sumiraju rezultati, nagrade najuspešniji takmičari, njihovi treneri, ali i svi ostali koji su doprineli tim rezultatima.  

Smederevski veslači i ove godine su nam omogućili da se ponosimo njihovim ostvarenjima. Sa mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja po pravilu su se vraćali sa medaljama ili rezultatima koji obećavaju. Najbitnija su, što svi stavljaju u prvi plan, odličja sa velikih svetskih takmičenja.

 Ove godine u prvi plan je izbio Nikola Selaković. Ovaj momak je  u reprezentativnom osmercu postao prvak sveta, bronzani na Evropskom prvenstvu, srebrni na Balkanskom šampionatu i juniorski prvak Srbije u četvercu bez kormilara. Sve ovo bilo je dovoljno da iz ruku predsednika UO VK Smederevo Dragoljuba Paunovića primi, kao prvi plaketu „Nemanja Nešić“ namenjenu najboljem mladom veslaču u 2013. godini.
Rezultatima ostvarenim u ovoj godini Aleksandar Filipović je još jednom potvrdio svoj talenat i kvalitet. Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji bio je u dubl skulu sedmi sa Marjanovićem. U istom čamcu je na Mediteranskim igrama u Turskoj doveslao do srebrne medalje, dok njih dvojica na državnom šampionatu nisu imali premca.

U seniorskoj konkurenciji na domaćem šampionatu istakli su se Veselin Savić i Dušan Bogičević koji se posle jednogodišnje pauze vratio osvajanjem bronze u dubl skulu. U klubu očekuju da će obojica u godini koja dolazi uspeti da se izbore za reprezentativni status.

U mlađim selekcijama istakao se pre svih Marko Ristić, trostruki prvak Srbije u skifu i četvercu bez kormilara i juniorskom četvercu i trećeplasirana sa Balkanskog prvenstva u kadetskom četverac skulu. Nagradu je dobio i Uroš Dimitrijević prvak Srbije u kadetskom četvercu bez kormilara, kao i dvostruki prvak Srbije u juniorskom i kadetskom četvercu bez kormilara Zoran Rajić. 

Dušan Dimitrijević i Andrija Stojković nagrađeni su za dve zlatne medalje na prvenstvu Srbije u dvojcu i četvercu bez kormilara kao i za četvrto mesto na Balkanskom prvenstvu.
Više nego zapažene rezultate u 2013. godini zabeležili su pioniri VK Smederevo. Priznanja su dobili Lazar Stojković, Matija Todorović, Aleksa Petrović i Aleksa Radovanović šampioni Srbije u četverac skulu i Lazar Dinić i Aleksa Mišeljić kao najbolji dubl skul u Srbiji.

Plaketu za doprinos razvoju veslačkog sporta u Smederevu iz ruku predsednika Dragoljuba Paunovića dobio je Milan Nikolić. Nagrađeni su i treneri Veslačkog kluba Smederevo Saša Dragutinović (trener pionira), Jugoslav Luković (trener pionira i kadeta) i prvi trener kluba Aleksandar Smiljanić.

Saša Šparović

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!