Home Info Veljku zlato a Petru bronza na startu sezone

Veljku zlato a Petru bronza na startu sezone

by redakcija

a samom startu nove vazdušne sezone smederevski strelci startovali su sa medaljama, dobrim rezultatima i visokim plasmanima. Najuspešniji od domaćih takmičara, na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu, bio je Veljko Ilić, koji je se sa rezultatom od 618,4 kruga okitio zlatnom medaljom u kategoriji juniora vazdušnom puškom. Drugo mesto sa 614,5 krugova zauzeo je Bogdan Jovanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, a bronzanu Dimitrije Gaćeša iz SK „Mladost“ iz Inđije sa 614,2 kruga. Preostala dva naša strelca, Nemanja Adamović sa 600,4 kruga i Nemanja Živojinović sa 598 krugova,  plasirali su se na 15. i 17. mesto u konkurenciji 26 juniora. Ekipno su bili peti, a rangirano je osam klubova. 

Drugu medalju za „Smederevo“ osvojio je Petar Adamović, u kategoriji juniora pištoljem, bronzanu sa 552 kruga. Srebrnu i zlatnu medalju osvojili su strelci SK „Kolubara“ iz Lazarevca: Stefan Todorović sa 554 kruga i Vukašin Lazić sa 558 krugova. U ovoj kategoriji naš Dušan Bojić, bio je sedmi sa 540 krugova. Nastupilo je ukupno 18 strelaca. 

Dobar rezultat i visok plasman u jakoj konkurenciji zabeležila je i Natalija Tasić vazdušnom puškom u kategoriji juniorki. Sa 617,9 krugova bila je osma. Zlatnu medalju osvojila je Marija Kolarević iz SK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 622 kruga, srebrnu Anja Knežević iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 621,3 kruga, bronzanu Teodora Vukojević iz Kragujevca sa 620,9 krugova… Nastupilo je ukupno 37 juniorki. 

„Smederevo“ je imalo strelce i u konkurenciji juniorki pištoljem, gde su boje kluba branile naše mlade takmičarke. Katarina Milovanović zauzela je 11. mesto sa 552 kruga, a deset pozicija iza nje bila je Teodora Čakarević sa 522 kruga. Ukupno je nastupilo 24 juniorke u ovoj disciplini. 

Sezona se nastavlja na domaćim takmičenjima i međunarodnim turnirima. Veljko Ilić već ove nedelje putuje u Finsku sa reprezentacijom  Srbije na prestižno takmičenje Finale Lige mladih Evrope. Poslednjeg vikenda u oktobru na strelištu u Smederevu održaće se drugo Prvenstvo Srbije u kome učestvuju mešoviti parovi. Dve nedelje kasnije na istom mestu održaće se drugo kolo Kupa Srbije. Dušan Bojić prvi put će učestvovati kao član reprezentacije Srbije na 24. Međunarodnom takmičenju Olimpijskih nada, vazdušnim oružjem u Slovačkoj, koje će se održati od 16. do 18. novembra. U isto vreme strelci iz nacionalnog programa još jednom će se okupiti na smederevskom strelištu na turniru u spomen jednom  od najboljih smederevskih strelaca Želiboru Mladenoviću Želetu. Za kraj novembra planiran je za četvrti omladinski Valter kup, koji će ove godine okupiti učesnike iz petnaest zemalja. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!