Home Info Veljko Ilić osvojio srebro u drugom kolu Kupa Srbije

Veljko Ilić osvojio srebro u drugom kolu Kupa Srbije

by redakcija

Veljko Ilić je sa 621,6 krugova osvojio srebrnu medalju vazdušnom puškom u kategoriji juniora i na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano danas na novotovorenom vazdušnom strelištu u Nišu. Pobedio je Marko Ivanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 623,0 kruga. Bronzanu medalju osvojio je Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 619,4 kruga. Drugi smederevski predstavnik u ovoj kategoriji i disciplini, Nemanja Adamović, sa 594,1 krug plasirao se na 18 mesto. Ukupno se takmičilo 23 juniora.

U kategoriji juniorki vazdušnom puškom Natalija Tasić je bila osma sa 619,6 krugova, a Anđela Radojičić sa 609,0 krugova plasirala se na 21 mesto.

Dušan Bojić sa 546 krugova bio je peti, Luka Milovojević sa 516 krugova 11, a Petar Kostić sa 509 krugova 13. u kategoriji juniora vazdušnim pištoljem. Ekipno sa 1.571 krugom plasirali su se na osmo mesto. U kategoriji juniorki vazdušnim pištoljem Katarina Milovanović sa 506 krugova bila je 13.

Posle dva kola kupa bodove za finale imaju Veljko Ilić, Natalija Tasić i Dušan Bojić. Finalisti će biti poznati posle poslednjeg, trećeg kola Kupa koje će se održati krajem decembra u Beogradu.

Sutra će se na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo održati 17. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“. Na turniru u znak sećanja na trofejnog strelca Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“ serijskom vazdušnom puškom učestvovaće 15 ekipa i više od 50 strelaca u kategorijama pinori/ke i seniori/ke.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!