Home Info Sopštenje za javnost Nezavisnog sindikata metalaca i sindikata ASNS USS u Železari Smederevo

Sopštenje za javnost Nezavisnog sindikata metalaca i sindikata ASNS USS u Železari Smederevo

redakcija

Prenosimo saopštenje za javnost Nezavisnog sindikata metalaca i sindikata ASNS USS u Železari Smederevo, koje je upravo dobila naša redakcija. Saopštenje prenosimo u potpunosti.

KO JE DIREKTORU BOJKOVIĆU DAO ZA PRAVO DA DONOSI SINDIKALNE ODLUKE ? 

ZAPOSLENI PRELIĆU VERUJU 0,4 % 

REZULTATI ANKETE SPROVEDENE 05.12.2014. POKAZALI DA JE PRELIĆ DOBIO PODRŠKU 0,4% ZAPOSLENIH U ŽELEZARI SMEDEREVO. ČESTITAMO DIREKTORU BOJKOVIĆU I PRELIĆU NA „POKERSKOJ“ IGRI: „TRI, PA JEDAN“ !

Koleginice i kolege, „Nezavisni sindikat metalaca“ i sindikat „ASNS USS“ u Železari Smederevo, na ovaj način žele da informišu zaposlene i javnost o rezultatima Ankete koja je sprovedena na kapijama, u pogonima i prostorijama ova dva reprezentativna sindikata. Da podsetimo, anketno pitanje je bilo: „Koleginice i kolege, menadžment kompanije je na osnovu „Uredbe o strateškom partnerstvu“ Vlade Republike Srbije, imenovao SINIŠU PRELIĆA (koji nema poverenje svojih kolega u „Samostalnom sindikatu“ i kome je istekao mandat predsednika u skladu sa statutom Samostalnog sindikata) za člana „Komisije za sprovođenje modela strateškog partnerstva“, da pored 3 člana imenovanih ispred ministarstava, jednog člana imenovanog predstavnika Poslodavca, predstavlja preko 5.000 zaposlenih u Železari.
DA LI STE SAGLASNI DA PREKO 5.000 ZAPOSLENIH U „KOMISIJI“ PREDSTAVLJA I ZASTUPA PRELIĆ ? PONUĐENI ODGOVORI BILI SU „DA“ ILI „NE“.

•    Anketni listić uzelo je 3.246 zaposlenih,
•    Sindikatima je vraćeno 3.053 listića,
•    Za odluku menadžmenta kompanije, koja je suprotna međunarodnim konvencijama i preporukama, pozitivnim srpskim zakonima, da Siniša Prelić u Komisiji zastupa interese zaposlenih u Železari Smederevo, zaokružilo je „DA“ 12 zaposlenih (0,4%)
•    Protiv odluke menadžmenta kompanije, zaokružilo je „NE“ 3.041 zaposlenih (99,6%)

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u anketi. Čestitamo menadžmentu kompanije Železare Smederevo i Siniši Preliću (predsediku kome je u skladu sa Statutom SSMS istekao predsednički mandat) na “uspehu“!
Jadno je članstvo, kada mu direktor vodi sindikat!                  

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!