Home InfoHronika Varali građane i njihovim dokumentima uzimali mobilne telefone od operatera

Varali građane i njihovim dokumentima uzimali mobilne telefone od operatera

redakcija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su M.D. (30), Z.Š. (46) i M.Š. (19), svi iz okoline Vršca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare.

Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, prevarili više građana Smedereva i tako za sebe protivpravno prisvojili nekoliko stotina hiljada dinara. 

Osnovano se sumnja da su prevare vršili tako što su više starijih građana, doveli u zabludu da im uslužno treba njihova lična karta i potpis da bi zasnovali ugovor kod mobilnog operatera, a potrebu za takvom uslugom pravdali time da imaju bolesno dete i da im je ugovor i mobilni telefon potreban zbog čestog zvanja hitne pomoći. 
Sumnja se da su na taj način sklopili više ugovora kod raznih mobilnih operatera i uzimali vredne mobilne telefone sa post-pejd karticama, za koje računi stižu prevarenim građanima. Oni se terete da su, u pojedinim slučajevima, uz sličan izgovor, od građana tražili i uzimali novac.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Policijska uprava u Smederevu apeluje na građane koji prepoznaju osumnjičene, a do sada nisu prijavili da su žrtve prevare, da se jave na broj telefona 026/633-127.

Izvor: Policijska uprava

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!