Home InfoDruštvo Uvedene kovid propusnice izazvale bunt građana

Uvedene kovid propusnice izazvale bunt građana

Redakcija

Na sednici Kriznog štaba  odlučeno je da u Srbiji budu uvedene kovid propusnice u ugostitejskim objektima u zatvorenom prostoru. Ove mere važiće od subote 23. oktobra u 22 h.

Kovid propusnice biće potrebne u ugostiteljskom objektima isključivo posle 22 sata.

Preduzetnik ili organizator događaja imaju pravo na ulazu u ugostiteljske objekte da uz kovid propusnice traže i dokument sa fotografijom – ličnu kartu ili pasoš.

Kovid propusnica podrazumeva:

  • Potvrda o primanju druge, odnosno treće doze vakcine. Za drugu – ona ne sme da bude starija od sedam meseci od primanja. Tako da ako niste primili treću dozu sedam meseci posle druge, neće vam biti validan kovid sertifikat.
  • Negativan PCR test ne stariji od 72 sata – ako ne želite da se vakcinišite a ako želite da boravite u ugostiteljskom objektu nakon 22 sata.
  • Negativan antigenski test može služiti kao prousnica ali on je validan samo 48 sati.
  • Takođe će biti moguće da kovid propusnica bude i potvrda da ste preleželi kovid u prethodnih sedam meseci.

Ova mera naišla je na negodovanje određenog broja ljudi. U Beogradu ali i u mnogim gradovima u Srbiji nezadovoljni građani izašli su na ulice i pokušali da izraze svoje nazadovoljstvo.
U Smederevo stotinak ljudi spontano okupljenih izašlo je na ulicu i blokiralo raskrsnicu Karađorđeve ulice i Kneza Mihaila.
Protest je protekao mirno i bez nereda.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!