Home InfoDruštvo Dobio otkaz u Metechu zbog sindikalnog aktivizma?!

Dobio otkaz u Metechu zbog sindikalnog aktivizma?!

Redakcija

Marko Pantić višegodišnji je zaposleni u kompaniji Metech u Smederevu.
Pantić je takođe i predsednik  sindikata Sloga u ovoj kompaniji. Međutim, nakon više od pet godina rada, pod velom veoma čudnih okolnosti Marku su čelnici ove kompanije uručili rešenje o otkazu. Kako on sam, a i predstavnici Udruženog sindikata Sloga tvrde njegov otkaz je u direktnoj vezi sa njegovim sindikalnim radom i delovanjem u ovoj kompaniji.

„Do eskalacije odnosa je došlo, jer menadžment kompanije sabotira rad sindikata i na sve moguće načine se trudi da našu borbu za što bolje uslove i prava radnika  uspori i ako može zaustavi. Meni je otkaz uručen sa obrazloženjem da nisam ispunio očekivanja u radu i da mi je radni učinak ispod postavljenih granica. Ovo je apsolutna neistina i ovi rezultati su toliko podložni manipulaciji da se uvek može doći do onog rezultata koji odgovara poslodavcu, a to da posluži kao alibi.“- kaže Marko Pantić za SDCafe.rs

„Radi se o sračunatoj i podloj odluci belgijskog rukovodstva i podaničkog menadžmenta Metech kompanije i sa kojom Sloga ima problema tri godine unazad zbog ometanja rada sindikata.“ -kažu predstavnici sindikata.

Pantić će pravdu kako kaže potražiti na sudu, a tvrdi da ima dokaze o procedurama koje nisu ispoštovane.

Predstavnici kompanije Metech u Smederevu nisu želeli da odgovre na pitanja SDCafe-a, koja su im postavljena pa će javnost na žalost biti uskraćena za njihovu stranu priče.

Ovakvi postupci stranih poslodavaca utiču na ugled i urušavaju poverenje domaće javnosti i sigurno ne doprinose ugledu celokupnog Smedereva.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!