Home InfoHronika Utajio porez od oko 50 miliona dinara

Utajio porez od oko 50 miliona dinara

by redakcija

Zbog osnovane sumnje da je izvršio poresku utaju, odgovornom licu privrednog društva iz Smederevao dređen je pritvor u trajanju do 30 dana.
Protiv osumnjičenog Poreska policija je 11. februara 2016. godine podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je uz pomaganje odgovornih lica u šest preduzeća iz Beograda, izvršio krivično delo poreske utaje i oštetio budžet Republike Srbije za više od 49 miliona dinara.

Prijavljeni je osumnjičen da je od marta do decembra 2014. godine, od nepoznatih fizičkih lica otkupio 2.720 tona raznih sekundarnih sirovina u ukupnoj vrednosti od 258,8 miliona dinara. U svojim poslovnim knjigama lažno je prikazao da je sekundarne sirovine nabavio od šest tzv. "peračkih" i "fantom" preduzeća iz Beograda. Navedene radnje je preduzeo u nameri da izbegne plaćanje poreza na dohodak građana koji se obračunava i plaća u slučajevima kada se otkup sekundarnih sirovina vrši od fizičkih lica. Ukupan iznos izbegnutog poreza je 49.313.218 dinara

Izvor: eKapija

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!