Home InfoKultura Uskoro premijera predstave “Opšta bolnica“

Uskoro premijera predstave “Opšta bolnica“

by redakcija1

Pozorište “Kreativni haos” će novu predstavu izvesti pod okriljem revijalnog programa 41. “Nušićevih dana”.

Ovoga puta, odlučili su se za komad “Opšta bolnica”. Režiju je uradila Nevena Rakočević Pavlović, a na tekst koji je napisao Hristo Bojčev.

Ovaj poznati bugarski autor u toj predstavi donosi priču o ljudima koji su prinuđeni da ostanu na mestu na kome se nalaze, a njihove životne priče, karakteri i događaji koji su ih tu doveli, razvijaju radnju kroz crni humor i opiranje da se prihvati stvrnost.

“Pitanja koja ovo delo postavlja mogu se iščitati i kao vanvremenska. Šta se dešava kada čovek radije živi u svetu koji je izatkao od sopstvenih želja i snova umesto suočavanja sa stvarnošću koja je teška, bolna, lišena sadržaja?

Koliko je imaginacija moćna i u kakve komične i tragikomične situacije može da dovede, gledalac saznaje uranjanjem u ovu priču” – poručuju iz “Kreativnog haosa”.

U predstavi igraju Relja Stojanović, Stefan Nikolić, Ivan Bajčić, Dejana Jovanović, Nevena Pantić, Nađa Rakočević, Dimitrije Tomić, Jelena Stevanović i David Jovanović.

“Opšta bolnica” je na programu 12. maja u Velikoj dvorani Centra za kulturu od 20 sati. Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Centra ili putem sajta.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!