Home InfoDruštvo Uprkos zabrani dalje gradnje na obali Dunava nastavljeno nasipanje obale

Uprkos zabrani dalje gradnje na obali Dunava nastavljeno nasipanje obale

by Redakcija

Saopštenje žitelja naselja Jugovo upućeno medijima.
Saopštenje prenosimo u potpunosti.

Investitor kojem je naloženo da sruši nelegalno započete objekte, nije sproveo rešenje o rušenju, već je, naprotiv, nastavio sa dovoženjem ogromnih količina kamenja za nasipanje obale Dunava, a sve u lične svrhe, iako ne poseduje nijedno odobrenje nadležnih organa.

Nakon isteka zakonskog roka, stanari okolnih kuća su zatražili od gradske uprave da reaguje, tako što će ukloniti nelegalne objekte, koje investitor nije želeo da ukloni u zakonskom roku i da se ispoštuje postupak rušenja o trošku samih stanara.

Dok se čeka odluka gradskih organa, investitor besprizorno nastavlja zamišljeno. Tokom 6.maja, dok je pažnja javnosti i institucija bila usmerena na tragično nastradalu decu i građane, događajima koji su širu javnost doveli u stanje šoka i nacionalne žalosti, investitor je takvu situaciju iskoristio za nastavak protivpravnih radnji.

Iako već postoji zvanična krivična prijava, investitor je uprkos tome dopremio novu količinu kamenja, sa ciljem daljeg nasipanja obale Dunava. Štaviše, investitor je stanarima uputio nove pretnje, nakon čega je ponovo intervenisala policija.
Prethodno je investitor slao maskirano obezbedjenje da zaplaše stanare i građane koji su se okupili u cilju zaustavljanja nelegalnih građevinskih radova na obali.

Slične vesti

9 comments

Jovan 09.05.2023 - 15:54

Znači nadležni u opštini ništa ne rade i dopuštaju divlju gradnju. Znači korupcija na delu.

Reply
Pravda za poštene 09.05.2023 - 16:19

Sve češće se pitamo: Ko nam to gura krpu u usta? Ko nam stavlja povez na oči ?Kako dozvoljamo organizmu da sve to, i mnogo još šta, proguta.Odgovor je vrlo jednostavan.To su oni koji su drski,bezobrazni, neobrazovani, nevaspitani,poltroni,ljigavci, nekulturni,uskointeresni,umišljeni,bahati,prostaci,itd.itd.najgori.U redu, to su oni.Ali,šta ćemo sa onim čemu se oni vraćaju.To je njihov dom.To su njihovi roditelji,partneri,deca koju neguju tim prljavštinama i time hrane.Alo, gde čemo?

Reply
Smederevac 10.05.2023 - 07:14

O gradnji na tom prostoru odlučuju Srbija vode a ne građani jer to zemljište niti je njihovo niti ih ugrožavaju event.izgradj.apartmani.

Reply
Perica Čalina 10.05.2023 - 11:30

Hajde se malo edukuj covece.

Reply
Milena 10.05.2023 - 11:28

Bravo za stanare Jugova. Slozno protiv bahatosti investitora. Hajde sada da vidimo opstinu i pravosudne organe na delu. Da vidimo da li rukovodioci stoje na strani svojih gradjana i zakona ili su na strani onih bahatih, koji ih krse?

Reply
Miloš 10.05.2023 - 11:41

Kaže Smederavac citiram: „O gradnji na tom prostoru odlučuju Srbija vode a ne gradjani jer to zemlljište niti je njihovo niti ih ugrožavaju event.izgradjeni apartmani“.
E moj Smederevcu. Prvo bi trebalo da naučiš pravopis, da pišeš pravilno, kao svaki obrazovan i pismen čovek, jer onda ne bi ni pisao ovakve gluposti.
To što nema nijednu dozvolu, apsolutno nijednu, po tebi je to očigledno Ok. Ok ti je da neko nasipa Dunav svojevoljno i zauzima obalu zarad izgradnje apartmana bez odobrenja opštine i Srbijavoda. Čoveče pa ti si onda isto bahat.

Reply
Mihajlo 10.05.2023 - 11:55

Zakon je jasan i zakon mora da se poštuje. Svi nelegalni objekti moraju da se sruše. Ako opština to ne uradi, onda su ljudi u opštini korumpirani, a to će se brzo videti. Ovde su stvari jasne.

Reply
Ja 10.05.2023 - 12:22

Ima li taj bahati „investitor“ ime?!

Reply
B 11.05.2023 - 18:42

Svaki investitor je bahat. Kao predsednik skupštine stanara, pre par godina, podnosila sam 2 puta građevinskoj inspekciji zahteve za nešto što je investitor zgrade do moje napravio. Dobio je drugostepeno rešenje da to mora da skloni, i puj pike ne važi. Oglušio se o rešenje, kišnica još uvek sa njegove zgrade ide u naše dvorište i to je to.
Inspekcije peru ruke stalno na takve stvari. Ne znam zašto uopšte i postoje kada ništa konkretno ne rade.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!