Home InfoEkologija Umičević očekuje pozitivnu odluku za rafineriju

Umičević očekuje pozitivnu odluku za rafineriju

redakcija

radonačelnik Smedereva Predrag Umičević izjavio je danas Tanjugu da je investicija za izgradnju rafinerije u tom gradu izvesna i da očekuje da će se gradska skupština o njoj pozitivno izjasniti. Komisija za sprovođenje konkursa ranije je odbila ponudu američko-holandskog konzorcijuma "Komiko oil", zainteresovanog za zakup zemljišta u Smederevu na kome bi trebalo da se izgradi rafinerija. U obrazloženju komisije je istaknuto da je ponuda u suprotnosti sa uslovima iz oglasa o rokovima plaćanja zakupnine, zbog čega će se o njoj uskoro izjašnjavati gradski odbornici.

Umičević je naglasio da je došlo do manjeg propusta prilikom izdavanja oglasa za zakup, koji je pravno moguće prevazići.

"Zbog toga ću predloziti Skupštini grada, odnosno gradskom veću da prihvati ponudu investitora" rekao je on i najavio početak izgradnje rafinerije već na jesen, ukoliko ta odluka skupštine bude pozitivna.

"Komiko oil" se obavezao da pravo na korišćenje 113 hektara zemljišta u smederevskoj industrijskoj zoni tokom narednih 99 godina plati oko 4,2 miliona dolara.

U rafineriji bi trebalo da bude zaposleno oko 500 radnika, a na njenoj izgradnji između 2.000 do 3.000 ljudi.

Izvor: SMEDIA

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!