Home InfoHronika Sud traži veštačenje zdravlja optuženog dekana

Sud traži veštačenje zdravlja optuženog dekana

by redakcija

Stojanović, koji je za svaki pretres dostavljao lekarsku dokumentaciju kao dokaz sprečenosti, koja je bila i predmet veštačenja, danas se pojavio na sudu sa braniocem jer je ranije bilo određeno njegovo privođenje.
„Priložio je i novu medicinsku dokumentaciju, pa pošto je i pre pretresa dostavljena lekarska dokumentacija pribavljena tokom pregleda koje je obavljao u 2011. godini, naloženo je veštaku da uradi dopunu nalaza i da se nakon uvida u kompletnu dokumentaciju izjasni da li je optuženi u stanju da pristupi glavnom pretresu i iznese odbranu“, rekla je Tanjugu v.d. predsednika suda Slađana Bojković.
Stojanović, koji jedini od optuženih nije saslušan po optužnici iz 2007. godine, rekao je da želi da iznese svoju odbranu, ali da njegovo trenutno zdravstveno stanje nije takvo da on to može da učini.

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine protiv 87 optuženih za 122 krivična dela.
U okviru dokaznog postupka u aferi „Indeks” danas su saslušani svedoci tužilaštva Mirjana Leković, Josip Ristanović i Miroljub Luković.
Glavni pretres je potom odložen za 15. i 19. jul, kada će biti ispitani Dragana Radojičić, Danijela Mišić, Vladimir Vuletović, Vojislav Sretenović i Marjan Barjaktarević.Bojkovićeva je još kazala da je zameniku Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naloženo da se zvučni snimci telefonskih i drugih razgovora ili komunikacija drugim tehničkim sredstvima „i to delovi koji se odnose na krivična dela primanje i davanje mita povodom kojih se vodi ovaj postupak, prepišu u formi direktnog govora tako da transkripti odgovaraju sadržini audio zapisa iz materijala zavedenog u KDP-u ovog suda“.Juče je odloženo ispitivanje optužene Jasmine Petrović, koja je zbog porodične situacije psihički nesposobna da iznese odbranu, pa je zamolila odlaganje ispitivanja za sledeći pretres.
U fazi dokaznog postupka, pored saslušanja dvoje optuženih Jasmine Petrović i Predraga Stojanovića, biće saslušani preostali svedoci optužbe.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!