Home InfoHronika Ukinuta presuda za ubistvo zbog novčanog duga

Ukinuta presuda za ubistvo zbog novčanog duga

redakcija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Predrag Stefanović iz sela Udovice bio osuđen na 18 i po godina zatvora i 100.000 dinara zbog ubistva Ž.J. kome je dugovao novac i naložio da mu se ponovi suđenje.

Stefanoviću je, međutim, odlukom Apelacionog suda produžen pritvor do daljeg.

Odlukom Apelacionog suda, ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu iz aprila ove godine kojom je Stefanović bio osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo i neovlašćeno držanje oružja, a naslednici Ž.J. upućeni da imovinsko pravne zahteve ostvaruju u parnici.

Za Apelacioni sud je sporan zaključak smederevskog suda da je Stefanović osuđen zbog ubistva iz koristoljublja kao i njegova uračunljivost u trenutku izvršenja dela.

Stefanović se tereti da je nakon kraće svađe i prepirke u vezi sa novčanim dugom prema Ž.J, izašao iz prostorije u kojoj su prethodno sedeli i otišao u letnju kuhinju pa ga karabinom upucao kroz prozor.

Potom je telo Ž.J. stavio na traktorsku prikolicu, uvio u plastičnu mušemu i traktorom odvezao u mesto Orešac, gde je telo bacio u napušteni bunar, a preko tela bacio više papirnih džakova sa cementom, kao i nekoliko džakova negašenog kreča.

Krvavu garderobu ubijenog je bacio na smetlište i spalio, a cev karabina iz kojeg je pucao namazao uljem za oružje i karabin sakrio, dok je potom u cilju prikrivanja ostalih tragova, auto Ž.J. spalio na jednoj njivi u ataru sela Dubona.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!