Home Info Karikature sa Konkursa „Pjer“ u Smederevu

Karikature sa Konkursa „Pjer“ u Smederevu

redakcija

U OKVIRU 130. manifestacije "Smederevska jesen", u organizaciji gradske Galerije i Muzeja u Smederevu, otvorena je izložba najboljih radova sa ovogodišnjeg, 49. konkursa karikature "Pjer" kompanije "Novosti".

Originalnu postavku 49. "Pjera" čine 124 karikature, 73 autora, uz 20 radova 18 mladih karikaturista koje će Smederevci moći da vide na trećoj zaredom izložbi karikatura u Galeriji umetnosti.

– Radovi koje gledate su ono najbolje što danas Srbija ima – rekao je otvarajući izložbu Bojan Ljubenović, predstavnik kompanije "Novosti". – Svake godine nam se na konkurs javi između 150 i 200 autora sa oko 650 do 700 radova, a svaki šesti rad nađe se u katalogu. Sito je gusto. Najbolji od najboljih su i na ovoj izložbi.

On je posetiocima posebno skrenuo pažnju na radove mladih karikaturista.

– Trkajući se karikaturama sa stvarnošću u društvu kome živimo, primećujemo da nas stvarnost prestiže. Ipak, trkaćemo se do poslednje ideje. Karikature su neka vrsta zdravstvenog biltena društva, magnetna rezonanca naših anomalija i bolesti. Ko bude umeo da ih pročita, shvatiće od čega bi morali da se kao društvo lečimo – istakao je Ljubenović.

Nagradu "Pjer" za najbolju karikaturu jednom godišnje dodeljuje kompanija "Novosti". Podsetimo, "Zlatnog Pjera" ove godine dobio je Goran Divac za karikaturu "Enklava", "Srebrnog" Goran Marković i "Bronzanog Pjera" Dušan Arsenić.

J.Ilić
 

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!