Home InfoHronika Uhapšeni zbog krađe 7 tona đubriva

Uhapšeni zbog krađe 7 tona đubriva

by redakcija

Policija u Smederevu uhapsila je osumnjičene za krađu sedam tona veštačkog đubriva sa rumunske barže, a na štetu ruske kompanije Biofert LTD.

Policija je saopštila da je zbog sumnje da su odgovorni za tešku krađu uhapsila Vladu D. (32) i Danijela N. (26) iz Kovina.

Oni su osumnjičeni da su sa rumunske barže, usidrene kod Smedereva, ukrali sedam tona veštačkog đubriva, u vlasništvu ruske firme Biofert LTD.

Ukradeno đubrivo vredi 4.200.000 dinara. Đubrivo su, u rinfuzu, lopatama utovarili u čamac, zatim, u nenaseljenom priobalju Dunava, spakovali u džakove od po 50 kilograma i odvezli u Kovin.

Deo đubriva od 72 džaka, ukupne težine 3.600 kilograma, policija je našla u magacinu privatne firme u Kovinu, čiji vlasnik je osumnjičen za prikrivanje krivičnog dela.

Policija nije navela ime osumnjičenog za prikrivanje, ni ko je vlasnik magacina. Istraga će pokazati da li je vlasnik magacina znao da je đubrivo nabavljeno ilegalno.

Vladi D. određeno je policijsko zadržavanje do privođenja istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, dok su Danijel N. i osumnjičeni za prikrivanje pušteni posle saslušanja.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!