Home InfoHronika Uhapšena gatara

Uhapšena gatara

by redakcija

SMEDEREVOM ili hara crna magija ili je lakovernost i strah od nečastivog jača od razuma. Policija je uhapsila gataru koja je, za otklanjanje vradžbina, na prevaru od dve Smederevljanke uzela zlatan nakit vredan više od 2.000 evra. Pre tri meseca uhapšene su skidačice magije koje su ojadile naivnu frizerku za nakit vredan 4.000 evra.

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Slađanu R. (36) iz Kovina pod sumnjom da je u protekla dva meseca prevarila dve građanke predstavljajuće se kao gatara koja predviđa sudbinu i bajanjem otklanja „crnu magiju“.

– Osumnjičena je na ulici susrela oštećenu M.M., rekla joj da je nad njom urađena „crna magija“, i da joj može pomoći, ali da je neophodno da joj preda zlatan nakit, koji će joj vratiti nakon odnošenja kod hodže. Ostavila je broj telefona za kontakt, ali i upozorila ženu da ukoliko želi da skidanje crne magije uspe, ne sme nikome govoriti ništa.

Oštećena je u dva navrata dala zlatan nakit u vrednosti od oko 200.000 dinara. Kada je, posle izvesnog vremena pokušala da stupi u kontakt sa osumnjičenom, shvatila je da je prevarena.

Na sličan način vračara Slađa prevarila je i M.U. koja je gatari dala dva zlatna prstena vrednosti oko 25.000 dinara. Kada su otkrile da se gatara ne javlja na telefon, slučaj su prijavile policiji.

KAMENjE POD JASTUKOM

NATPRIRODNE moći nisu pomogle tročlanoj grupi vračara iz Stare Pazove da se oslobode lisica koje su im pre tri meseca na ruke stavili smederevski inspektori. Vračare su na prevaru zlatan nakit vlasnice frizerskog salona, zamenile kamenjem. Paket koji „leči“ od crne magije ženi su rekli da stavi pod jastuk, i da ga otvori tek posle tri dana, jer će tek tada zlo biti „oterano“. Žena umalo nije umrla kada je umesto porodičnog zlata, vrednog oko 400.000 dinara, videla obično kamenje.

 

VRUĆA LINIJA

POLICIJA je obezbedila telefonsku liniju za građane koje su vračare ojadile, i poziva da se jave inspektorima kriminalističke policije na broj 026/633-127.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!