Home InfoHronika Uhapšen ranjeni begunac iz zatvora

Uhapšen ranjeni begunac iz zatvora

by redakcija

Zajedničkom akcijom policijskih službenika policijskih uprava u Smederevu i Požarevcu, Protiv-terorističke jedinice i Uprave kriminalističke policije MUP-a na području Požarevca uhapšen je Dejan Smiljković (36) zvani "Lađar" iz Suvodola, koji je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopštio je danas MUP Srbije.

Smiljkovića, koji je 17. maja 2009. godine pobegao iz zatvora i za kojim je bila raspisana centralna poternica, po naredbi Okružnog suda u Smederevu, u utorak popodne, u Mihajlovcu, policijski službenici PU u Smederevu su prepoznali u automobilu "Golf 3", plave boje, i izdali mu naređenje da izađe iz vozila.

Pošto se oglušio o naređenje, a motor automobila je radio, jedan od policajaca je, kroz otvoren prozor, pokušao da isključi motor i tako spreči bekstvo. Smiljković ga je tada odgurnuo, pa je drugi policajac pokušao da ga izvuče iz vozila, ne puštajući ga, iako je vozilo počelo da se kreće.

U cilju odbijanja napada, oba policajca su pucala u vazduh, uz ponavljanje naređenja da stane, međutim, Smiljković je nastavio da ubrzava i vuče policajca.

Tada je izvadio pištolj, koji je držao ispod sedišta. Iako neposredno ugrožen, policajac je pucao prvo u zadnju levu gumu vozila, a zatim, zbog intenziteta i ozbiljnosti napada, i u pravcu uočenog oružja.

Nakon toga je, zbog velike brzine kretanja, 30-ak metara dalje od mesta gde je intervencija započela, policajac pao, a Smiljković pobegao sa lica mesta.

Policajac je, usled napada, zadobio lake telesne povrede u predelu glave i noge. Iste večeri je, u njivi u ataru sela Lozovik, nađen zapaljen automobil, kojim je osumnjičeni pobegao, a u blizini automobila nađena su četiri para registarskih tablica, od kojih je jedan par prepravljan.

U toku noći između utorka i srede, na teritoriji Požarevca i okoline, uhapšena su tri lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, tako što su begunca Smiljkovića prevezli od sela Dobri Do do Požarevca, gde su mu sanirali ranu i pokušali da nađu lekara koji bi ga ilegalno medicinski zbrinuo.

Nakon toga je, u kući jednog od njih, nađen i Smiljković, koji je prevežen u požarevačku bolnicu sa ustrelnom ranom noge, bez neposredne opasnosti po život.
Tamo mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je transportovan u Zdravstveni centar "Sveti Luka" u Smederevu, gde će, uz policijsko obezbeđenje, biti medicinski zbrinut.

Nakon otpuštanja iz bolnice i saslušanja, osumnjičeni će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, dok su istražne radnje protiv trojice pomagača u nadležnosti istražnog sudije Osnovnog suda u Smederevu. Takođe, pretresom više lokacija na teritoriji Požarevca i okoline, nađeni su predmeti koji potiču iz više krivičnih dela za koje se osumnjičeni terete, kao i sredstva i predmeti kojima su krivična dela vršena, navodi se u saopštenju.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!