Home InfoHronika Uhapšen radnik Frikoma zbog nameštanja nagradne igre

Uhapšen radnik Frikoma zbog nameštanja nagradne igre

by redakcija

Darko R. (29) osumnjičen da je u nagradnoj igri "Pažljivo ližite" namestio sebi džip, prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada u iznosu od 2.000 evra.

Policija je, u nastavku akcije na suzbijanju prevara u organizaciji nagradnih igara, lišila slobode asistenta marketinga u firmi "Frikom" AD Beograd Darka R. (29), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se navodi da je Darko R. lišen slobode u saradnji MUP i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Postoje osnovi sumnje da je Darko R. u saradnji sa više drugih lica, zloupotrebom službenog položaja i koristeći poslovne tajne, koje su mu bile poverene u realizaciji nagradne igre 'Pažljivo ližite', protivpravno prisvojio automobil džip 'hamer', prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada u iznosu od 2.000 evra, kao i veći broj mobilnih telefona ukupne vrednosti preko 30.000.000 dinara", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na taj način, osumnjičeni Darko. R. oštetio preduzeće "Frikom" AD Beograd i potencijalne dobitnike.

Postoje osnovi sumnje da je Darko R., kako se ističe, kao marketing asistent u firmi "Frikom" AD Beograd, koristeći poslovne tajne koje su mu poverene u realizaciji nagradne igre "Pažljivo ližite" u periodu od 15. do 19. maja 2008. godine obaveštavao ostale osumnjičene, koji će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom, na kome će se prodajnom mestu obaviti prodaja sladoleda koja donosi nagradu.

Darko R. je potom, kako se dodaje, ostalim osumnjičenima da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka ovlašćenim licima "Frikom" AD Beograd, kako bi mogli da podignu nagradu.

"Po preuzimanju nagrade, ostali osumnjičeni dobitke su predavali Darku R.", navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom, kako se ističe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju biće obuhvaćeni Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42) svi iz Smedereva, Zlativoje Đ. (51) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!