Home Info Učenicima OŠ „Dimitrije Davidović“ ugrožena bezbednost

Učenicima OŠ „Dimitrije Davidović“ ugrožena bezbednost

redakcija

Roditelji učenika I/4 odeljenja OŠ “Dimitrije Davidović” u Smederevu, u pismu SDCafe-u, najavljuju da decu od sledeće nedelje neće puštati na nastavu ukoliko se hitno ne reši problem sa problematičnim đakom zbog koga, tvrde, trpi celo odeljenje.

U pismu roditelji navode da ovaj učenik na časovima cepa sveske deci, lomi lenjire, penje se na prozore, gađa decu makazama.

“Izrazi koje koristi (prema nastavnici engleskog jezika) su da će doneti nož i okretati ga u njenoj utrobi. Baca stolice u vazduh, čak i na osoblje škole, ubada decu olovkama u leđa i preti da će ih “zaklati”. Najkraće rečeno ovo je klasičan primer zlostavljanja i vršnjačkog nasilja. Verujte da je jako mučno, čak i pisati sve ovo! Najžalosnija činjenica je ta, da je u pitanju dete od sedam godina”

Zbog svega, roditelji su se samoinicijativno, okupili i oformili odbor, konsultacije traju  četiri meseca, a dogovora i poboljšanja nema, tako da su se obratili gradskoj prosvetnoj inspekciji, republičkoj prosvetnoj ispekciji, ministrastvu prosvete, školi.

“Svako naše pitanje upućeno organima škole se završavalo odgovorom, da su oni nemoćni i da je zakon na strani deteta i njegove majke.  Mi samo tražimo osnovne i ustavom zagaranovane uslove za obavezno obrazovanje dece. Tražimo mir i disciplinu na času, posvećenost obrazovanju i vaspitanju, što trenutno ne dobijamo. Da ne govorimo o bezbednosti naše dece koja su u svojoj drugoj kući. U najskorije vreme  nećemo puštati decu na nastavu, dok god se ne uspostavi bezbednost na potrebnom nivou!”, stoji, pored ostalog u pismu.

Roditelji su takođe poslali pismo SDCafe-u u kome se žale  kako škola nema ogradu 30 godina. Zalaganjem saveta roditelja, Železara je u decembru 2014. godine donirala ogradu, ali ona još nije montirana. Takođe, oni imaju primedbu i na to što škola godinama nije rešila problem sa prevozom dece koja žive na Plavincu, Seonama, Jugovu, pomerenjem autobuske linije,  jer sada  deca čekaju sat vremena prevoz.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!