Home InfoDruštvo U poslednjoj ovogodišnjoj akciji u Smederevu prikupljeno 80 jedinica krvi

U poslednjoj ovogodišnjoj akciji u Smederevu prikupljeno 80 jedinica krvi

Redakcija

Crveni krst Smederevo je, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, u novembru i decembru prikupio 528 jedinica krvi. Akcije su redovno održavane svakog ponedeljka u Centru za kulturu Smederevo od 9 do 15 časova uz primenu zdravstveno-preventivnih mera zaštite od korona virusa. U pet redovnih akcija u novembru prikupljeno je 276, dok su u decembru u četiri redovne akcije prikupljene 252 jedinice krvi.

U poslednjoj ovogodišnjoj akciji, koja je održana u ponedeljak, 27. Decembra, prikupljeno je 80 jedinica dragocene tečnosti. Tom prilikom, veliku pažnju je privukao moto klub “Smederevo”, čiji su članovi obučeni kao Deda Mrazovi posetili akciju dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta Smederevo i dali krv.

Crveni krst Smederevo je u 2021. godini ukupno prikupio 2813 jedinica krvi, što je veliki uspeh koji je prepoznat od strane Crvenog krsta Srbije I Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije – saznali smo od Maje Jovanovske, stručnog saradnika za programske aktivnosti Crvenog krsta Smederevo.

Crveni krst Smederevo zahvaljuje dobrovoljnim davaocima krvi, aktivistima, volonterima, lokalnoj samoupravi, organizacijama, ustanovama I institucijama, profesionalno zaposlenima, donatorima, medijima i svima koji su učestvovali u promociji ove važne aktivnosti poziva sve da I ubuduće učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!