Home Info Tvrđava teatru 118.000 evra od EU

Tvrđava teatru 118.000 evra od EU

by redakcija

Tvrđava teatar je zajedno sa partnerima iz Srbije i Evrope početkom godine aplicirao za EU program „Podrška civilnom društvu“ zajedničkim projektom namenjenom nastavnicima i pedagozima koji rade u školama i dramskim grupama sa decom i mladima.

„Za realizaciju projekta odobreno nam je 118.000 evra iz fondova EU“, rekao je direktor festivala Dragoljub Martić.

Cilj projekta je da se unapredi kultura dijaloga među mladima, da se razvije njihovo razumevanje različitosti i uzajamna tolerancija, kako nasilje među mladima ne bi bilo najčešći odgovor na konfliktne situacije.

Projekat bi trebalo da pruži i stručnu podršku dramskim pedagozima, koji teško nalaze teorijski i praktični oslonac za svoj rad, i koji bi im pomogao da razviju i unaprede svoju pedagošku praksu, saopšteno je iz Tvrđava teatra.

U projektu, osim Tvrđave teatra, učestvuju i dramski pedagozi iz Beograda, Zrenjanina i Niša, i eksperti iz Drezdena, Korkasona i Marseja.

Program, koji bi trebalo da počne u oktobru, bi ukupno trajao godinu dana i obuhvatio bi četiri radionice koje bi se održale u Smederevu kao regionalnom centru projekta.

Planirano je da se četvrta, završna radionica, održi u okviru festivala Tvrđava teatar u avgustu 2012. godine, gde će se susresti predstavnici svih grupa iz Srbije i inostranstva.

Na ovoj radionici predviđeno je prisustvo mladih članova dramskih grupa koji će raditi na razvoju ulične pozorišne predstave sa rediteljima iz Francuske i Srbije. Predstava, koja će imati za temu toleranciju među mladima, biće premijerno izvedena kao deo pratećeg programa festivala Tvrđava teatar.

„Ovo predstavlja dobar primer kako festival Tvrđava teatar strateški i dugoročno planira aktivnosti koje su usmerene ka tome da duh i običaji Festivala počnu da žive i izvan striktno zacrtanih datuma“, ocenio je Martić.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!